Demir, Muğla’nın sorunlarını dile getirdi

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Muğla’sorunlarını dile getirdi ve çözüm istedi.CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir Muğla İlinin İşsizlik başta olmak üzere turizm,...

Demir, Muğla’nın sorunlarını dile getirdi

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, TBMM Genel Kurulunda gündem dışı söz alarak Muğla’sorunlarını dile getirdi ve çözüm istedi.

CHP Muğla Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir Muğla İlinin İşsizlik başta olmak üzere turizm, Yatçılık, ulaşım, Tarım,Bodrum yarımadası acil içme suyu projesi konularını TBMM Genel Kurulda gündem dışı söz alarak şu şekilde değerlendirdi; “Muğla'mız, biliyorsunuz, Türkiye'nin göz bebeği, herkes tabii ki Muğla'ya gelip yerleşmeye çalışıyor ama Muğla'mızın da ciddi sorunları var. Bunların en başında, Türkiye genelinde olduğu gibi işsizlik geliyor, maalesef işsizlik Türkiye'nin kanayan yarası. Bugün, her ne kadar yetkililer, Muğla'da işsizlik sorunu yok falan deseler de gerçekler, biliyorsunuz. İŞ-KUR'umuzun iyi çalışması, toplum yararına çalışma programı, iş yerinde eğitimi gibi geçici, işsizliği absorbe eden politikalar nedeniyle maalesef gerçek işsizlik oranı yüksekliği gizleniyor ama daha bugün, buraya geldiğimden beri, en azından 10 kişinin iş istediğini belirtmek isterim.”

“Çok ciddi alarm zilleri çalıyor”

Turizmcinin sorunlarına hala çözüm bulunmadığını ileri süren Demir; “Turizm bölgesiyiz, biliyorsunuz, Türkiye'nin 2'nci turizm kentiyiz ama turizm bakanlarımız, 3 bakan geldi geçti ve maalesef hiçbiri de gelip bir Muğla'nın sorunlarıyla, turizm sorunlarıyla ilgilenmediler. Gerçi Türkiye'nin gerçekte turizmle ilgili büyük sorunları var. Maalesef bu yaz için çok ciddi alarm zilleri çalıyor, turizmde de çok kötü günler bekliyor, rakamlar yükselmiyor ve birçok tur iptal ediliyor. Gördüğümüz kadarıyla, aldığımız haberlere göre "Kruvaziyer " turizmi de Türkiye'de şu anda göçmüş durumda. Kuşadası'na gelecek 42 sefer iptal edilmiş durumda. Bunlara şimdiden tedbir almak lazım ve çözüm üretmek lazım. Hükûmetin ve bizlerin de özellikle bu konuda tabii ki hep beraber tedbir almamız lazım.

Yatçılık konusunda çok ciddi sorunlar var. Kıyılarla ilgili çok büyük sorunlar var. Bunların en büyük nedenleri tabii ki Türkiye'deki güven, güvenlik sorunları ve belirsizlik ortamı. Bunların bir şekilde çözülmesi lazım. Ayrıca, tabii ki ilimiz de ülke genelinde olduğu gibi ciddi bir vergi yükü altında ezilmekte.”dedi.

“Tünel hala kapalı”

Çeşitli tartışmalara neden olan Göcek Tüneline de değinen Demir; “Özellikle ulaşımla ilgili çok ciddi sorunlar var. Başta Göcek Tüneli; biteli altı ay, bir sene oldu. Bir önceki başbakan söz vermesine rağmen, maalesef milletin parasıyla yapılmış olan tünelimiz kapalı. Bir çözüm bulunamadı, buna çözüm bulmak gerekir. Yöre milletvekillerini ve Hükûmeti de her zaman için bu konuda uyarıyoruz ama maalesef bir çözüm üretilemedi.”şeklinde konuştu.

“Zeytinci mağdur”

Ülkenin önemli zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden birisi olan Muğla’da zeytincinin mağdur olduğunu ifade eden Demir; “Tarımda da çok büyük sorunlar var. Tarım, biliyorsunuz, Muğla'da turizmden daha önce gelen bir sektör ama görüyoruz ki Muğla ayrıcalıklı bir il. Şöyle ayrıcalıklı: Zeytinyağı konusunda maalesef çok az bir para vermelerine rağmen destekleme primleri verilmedi yani diğer illere verilmesine karşın Muğla zeytincisi bu konuda mağdur ediliyor. Zaten halkalı leke hastalığından dolayı ürünler çok düşük olduğu için zeytincimiz perişan.”diye konuştu.

“Arıcılık desteklenmiyor”

Yine Arı ve bal üretiminin lokomotifi durumundaki Muğla’da arıcıların da desteklenmediğini vurgulayan Demir şunları söyledi: Arıcılık çok ciddi sıkıntılar yaşamakta. Kovan başına verilen 10 liralık destekleme bugüne kadar verilemedi ve arıcılarımız maalesef arıları besleyen şekeri de alamamış durumdalar. Niçin Muğla'ya böyle bir ayrıcalık yapıyorlar, onu iktidara sormak lazım. Bunun dışında, Orman Bakanı ve Tarım Bakanımızın da Muğla'ya yapılacak olan yatırımları desteklemediğini görüyoruz.”

Bodrum’un su ve çöp sorunu

Bodrum’da çöp ve su konusunda önemli sorunlarını yaşandığın altını çizen Demir, şunları ekledi: “Maalesef, biliyorsunuz, geçen sene vahşi çöp alanlarının yanması nedeniyle Bodrum'un büyük bir kısmı yangın geçirdi; buralarda revizyon yapılması, rehabilite edilmesi konusunda büyükşehrin istekleri karşılık bulamamakta ve önümüzdeki dönem belki de yine çok ciddi bir sorun yaşanacak. Özellikle Bodrum yarımadası acil içme suyu projesi, maalesef 500'e yakın patlama oldu ve Bodrum geçen sene susuz kaldı ve bu sene de susuz kalmayla baş başa çünkü Bakanlık bu konuda kulağını tıkıyor,desteklemiyor.”

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.