Demir: Kadına şiddet insan hakkı ihlalidir

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadına yönelik her türlü şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu vurguladı.Dünya...

Demir: Kadına şiddet insan hakkı ihlalidir

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadına yönelik her türlü şiddetin insan hakkı ihlali olduğunu vurguladı.

Dünya ve ülkemizde kadına şiddet utanç ve ayıbının hala giderilemediğine dikkat çeken Demir; “Özellikle ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir mesafe kat edilememiştir. Hatta rakamların ortaya koyduğu üzere daha da geriye gidilmektedir.

Ulu Önder Atatürk, kadınlarımızla ilgili “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın” demiştir. Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı bu sözün karşılığı ne acıdır; günümüz AK Parti iktidarınca anlaşılamamıştır. Kadınlar omuz üstünde tutulmak bir yana, can güvenlikleri bile sağlanamamıştır. Tüm OECD ve AB ülkeleri arasında ülkemizde kadına yönelik şiddet oranları en yüksek rakamlara ulaşmış, kadınlar özellikle AK Parti  iktidarı boyunca Cumhuriyet ile birlikte kazandığı tüm hakları kaybettikleri bir noktaya getirilmiştir.

Şiddetin en büyük öznesi haline getirilen kadınlar, boşanmayı/ayrılmayı, barışma teklifini reddettikleri ya da evden ayrılmaya karar verdikleri için dini veya resmi nikahlı kocaları, nişanlıları ve sevgilileri tarafından öldürülmektedir. Bu durum rakamlara da açıkça yansımaktadır. 2015 yılında 11 ayda 255 kadın ve yanlarındaki 16 erkek, 5 bebek ve 12 çocuk erkekler tarafından öldürüldü.” Dedi.

AK Parti iktidarının kadına yönelik şiddetin önlenmesinde yetersiz kaldığının altını çizen Demir, şunları söyledi:

Kadınlara yönelik uyguladığı politikaları adı kadın bile olmayan bir bakanlık üzerinden yürüten AK Parti Hükümetleri, kadınları sadece doğurma makinesi olarak görmektedir. Kadınlara güvenceli ve kadrolu değil güvensiz işleri seçenek olarak sunmaktadır.

Kadına yönelik her türlü şiddet, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlalidir. Ve Kadınları özgür olmayan bir toplumun ilerlemesinden bahsedemeyiz; böylesi bir toplum ancak gericileşir.

Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir.

Bundan sonra 25 Kasımlar, kadınların toplumsal rol ve statülerinin yükseltildiği, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi temel hizmetlere ulaşabildiği, üretime, yönetime katılma imkânlarının, katkılarının arttığı, insanca yaşam koşullarına eriştiği, eşitlikçi, demokratik bir toplum için; her şeyden önce kadına yönelik her türlü şiddetin sonlandırılmasına dönük ciddi adımlara vesile olur”

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.