Demir, İztuzu’nu Meclis’e taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 24. Dönem 5. Yasama yılına girerken gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulu’nda İztuzu Plajını gündeme taşıdı. İztuzu plajının korunması için verilen yürütmeyi durdurma kararının...

Demir, İztuzu’nu Meclis’e taşıdı

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 24. Dönem 5. Yasama yılına girerken gerçekleştirilen TBMM Genel Kurulu’nda İztuzu Plajını gündeme taşıdı. İztuzu plajının korunması için verilen yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığını belirten Demir, İztuzu plajının korunması için önlem alınıp alınmayacağını sordu.

Muğla Ortaca’da dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın Ortaca Kaymakamlığı’nca yabancı bir kuruluşun da ortak olduğu özel bir şirkete kiralanması aleyhine Ortaca Belediyesi tarafından Muğla 1. İdare Mahkemesine dava açılmıştı. Ortaca Belediyesi İztuzu Plajı ihalesiyle ilgili olarak Ortaca Kaymakamlığı’na karşı 1. İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. Kararın gerekçesinde ihalenin telafisi güç zararlar doğurabilecek nitelikte olduğu belirtilmişti.

İztuzu Plajının Valiliğe teslim edilmesini talep eden Ortaca Belediyesi’nin açtığı ve 1. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı verdiği dava ile ilgili aynı mahkeme 29 Eylül 2014 tarihinde aldığı ikinci bir kararla yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Bu gelişmeler üzerine İztuzu Plajının Büyükşehir Yasası ile ihale bile edilmeden peşkeş çekildiğini belirten Demir, TBMM Genel Kurulu’nda İztuzu Plajının korunması için geniş önlemlerin alınıp alınmayacağını sordu.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.