Demir, harcamalara dikkat çekti

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Mecliste başbakanlık bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alarak harcamalara ve tasarrufa dikkat çekerken, “Balık baştan kokar, Cumhurbaşkanlığında tasarruf olmazsa ülkede genel bir...

Demir, harcamalara  dikkat çekti

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Mecliste başbakanlık bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alarak harcamalara ve tasarrufa dikkat çekerken, “Balık baştan kokar, Cumhurbaşkanlığında tasarruf olmazsa ülkede genel bir tasarruf söz konusu olmaz.” Dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda, Başbakanlık Bütçesi’nin görüşülmesi sırasında söz alan Demir şu soruları yöneltti: “Ombudsmanlık konusunda merak ettiğim, halk bu kurumu ne kadar tanıyor? Herhangi bir anket yapılmış mıdır? Halkımızın yüzde kaçı bu kurumu ve görevlerini biliyor? Bunu merak ediyorum, yani gerçekten 80 milyonun kaçı bunu biliyor? Ombudsmanlık sisteminin bazı kişi ve yandaşlara kadro ve koltuk yaratmak için getirildiği görüş ve düşüncesi var. Özellikle insan hakları, ihlalleri, çevre ve doğayla ilgili hiçbir konuyu görüşmemek ve bunları çözme konusunda bir gayretinin olmadığı görülüyor. Neden? Şimdi, ombudsmanlık o kadar önemli bir konu ki gerçekten bu kamuoyundaki bazılarına koltuk yaratmak için yapıldığı endişesi bizleri de üzüyor.

Bu yazlık sarayın alanı ne kadar, kaç odalı, kaç ağaç kesilecek ve duvar yüksekliği ne olacak? Ayrıca, yine, yazlık sarayın dışında kışlık saray, baharlık saraylar da yapılacak mı?

Ayrıca, bölgemizde, Marmaris’te -Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterine sormak istiyorum biraz önceki sorulan sorulara ek olarak - bu yazlık sarayın alanı ne kadar, kaç odalı, kaç ağaç kesilecek ve duvar yüksekliği ne olacak? Sadece Okluk değil, İngiliz Limanı da işin içine girecek mi? Bunlarla ilgili cevap bekliyorum. Bunun dışında, ayrıca, yine, yazlık sarayın dışında kışlık saray, baharlık saraylar da yapılacak mı? Son sorum, Sayın Meclis Başkanımıza soruyorum: Son iki yıldır kaç iade edilen yazılı sözlü soru önergesi vardır?

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.