Demir: Eğitim sistemi çöktü

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük haklarının 13 yıllık AK Parti iktidarında ciddi bir şekilde gerilediğini ileri sürerek, “ 13 yıllık AK Parti iktidarında...

Demir: Eğitim sistemi çöktü

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük haklarının 13 yıllık AK Parti iktidarında ciddi bir şekilde gerilediğini ileri sürerek, “ 13 yıllık AK Parti iktidarında eğitim sistemi çökmüştür. “

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, iktidarın eğitim politikaları ve uygulamalarını eleştirirken, “ 13 yıllık AK Parti iktidarında eğitim sistemi çökmüştür” dedi.

Öğretmenlerin toplumsal statüleri, ekonomik, sosyal ve özlük hakları 13 yıllık AKP iktidarı döneminde ciddi bir şekilde gerilediğini ileri süren Demir; “Eğitim sisteminde yapılan köklü değişiklikler, 4+4+4 eğitim sistemiyle eğitime vurulan darbe, birçok yerde okulların dönüştürülmesi, siyasi kadrolaşma, yandaş yönetici atama gayreti, eğitimin dini referanslara göre şekillendirilmesi yönündeki çabalar öğretmenlerin sorunlarını daha da büyütmüştür.

Eğitim-İş tarafından 2014 yılında yapılan bir araştırma öğretmenlerin yüzde 73’ünün gelirlerindeki yetersizlik nedeniyle mesleklerine motive olamadıklarını ortaya koymuştur.

Eğitim-Sen tarafından 2015 yılında okulların durumu üzerine açıklanan raporda ise çok ciddi bir sorun açığa çıkarılmıştır. Buna göre 2014 yılında ortaokuldan mezun olan 36 bin 401 kız çocuğunun açık liseler de dahil olmak üzere hiçbir kuruma kayıt yaptırmamıştır. Bu rakamlar örgün eğitime devam eden kız çocuklarının sayılarının giderek daha da düştüğünü ortaya koymaktadır.” Dedi.

“İşsiz öğretmenler ordusu”

Atanamayan öğretmenlerin sorunlarına da değinen Demir, şunları söyledi:

“Atanamayan öğretmenler ile ülkemizde işsiz öğretmenler ordusu yaratılmıştır. Yıllar içerisinde işsiz öğretmenler sorunu giderek daha da büyürken, bugüne kadar 41 işsiz öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etmiştir. Eğitim-Sen’in raporuna göre 2015 yılında KPSS’ye giren işsiz öğretmen sayısı 283 bin 583 olmuştur.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde öğretmenlerin öğrencilerine kavuştuğu, atanamayan öğretmen sorununun olmadığı, öğretmenlerin yoksulluk sınırında yaşamadığı, eğitim-öğretimin daha nitelikli olduğu bir dünya dileğiyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım. Unutulmamalıdır ki; nitelikli eğitim, nitelikli öğretmenlerle mümkündür."

Bu haber toplam 94 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.