Demir, bütçe oturumunda konuştu

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2016 yılı bütçe görüşmelerinde Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçe görüşmelerinde engelliler, rehber öğretmenler, şehitler ve gazi yakınlarının...

Demir, bütçe oturumunda konuştu

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 2016 yılı bütçe görüşmelerinde Plan ve Bütçe Komisyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçe görüşmelerinde engelliler, rehber öğretmenler, şehitler ve gazi yakınlarının sorunları başta olmak üzere birçok sorun hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına soru yöneltti.

Birçok ilde rehber öğretmenlerinin maaşlarını alamadığını belirten Demir, “zaten çok düşük ücret alan rehber öğretmenleri, iki üç aydır maaşlarını alamıyor” dedi. Demir, hükümetin bu konuda acilen girişimde bulunması gerektiğini ifade etti.

“Aileler Geçim Sıkıntısı İçerisinde”

Aile bütünlüğünün korunması için yoksullukla mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Demir, “Bugün nüfusumuzun %85’i geçim sıkıntısı yaşıyor. 4 kişilik bir ailede açlık sınırı1.447 TL. Yoksulluk sınırı ise 5 bin TL ve 17,5 milyon yoksul vatandaşımız var. Uyuşturucu kullanımı arttı, 6,5 milyon işsizimiz var.Bu koşullar altında aile bütünlüğü nasıl sağlanacak?” diye sordu. Biran önce önlem alınmazsa durumun daha da kötüye gideceğini dile getiren Demir, aile sarsıldığı zaman toplum, toplum sarsıldığı zaman ülkelerin sarsılacağını ifade etti.

“Engelli Vatandaşlarımız zor koşullar altında yaşıyor”

Engellilerin de sorunlarını dile getiren Demir, engellilerle ilgili şu soruları sordu:

Engellilerle ilgili sosyal politikalar Türkiye’de ne zaman gerçek anlamda yapılacak? Engellilerin eğitimleri, yaşamlarını sürdürmeleri konusundaki ihtiyaçları, istihdamları konusunda ciddi bir çalışma yapılacak mıdır?

Engellilerin kullandıkları araçların tedariki konusunda ciddi bir açık söz konusu. Bu açığın giderilmesi için bir çalışma yapılacak mıdır?

Demir, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına şu soruları yöneltti:

Şehit aileleri ve gaziler arasında yapılan ayrımcılık ortadan kaldırılacak mıdır? Özellikle Kıbris şehitlerinin bu konudaki mağduriyeti ortadan kaldırılacak mıdır?

Mülteci ve sığınmacılar Türkiye’de zor bir yaşam sürmektedir. Bu konuda bir Göç ve Entegrasyon Bakanlığı kurulması gerektiğini düşünüyor musunuz?

Yetiştirme yurdunda yetişen genç kızlarımızın 18 yaşından sonra sokağa bırakılıyor ve zor durumda kalıyor. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.