“Deli Dumrul tüneli!”

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Göcek Tüneli geçişlerine her yıl yapılan zamların vatandaşı bıktırdığını söylerken; “ Seçimlerde ücretsiz olacağı sözü verilmesine rağmen Göcek Tünelinde yine zam yapıldı....

“Deli Dumrul tüneli!”

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Göcek Tüneli geçişlerine her yıl yapılan zamların vatandaşı bıktırdığını söylerken; “ Seçimlerde ücretsiz olacağı sözü verilmesine rağmen Göcek Tünelinde yine zam yapıldı. Vatandaş arasında Deli Dumrul Tüneli olarak anılmaya başlanan Göcek Tüneli Türkiye’nin tek ücretli tüneli olma özelliğini koruyor.” Dedi.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Göcek Tünel geçişlerinin ücretli olması ve zamlanmasını Meclis gündemine taşıdı. Üstündağ, seçimlerde ücretsiz olacağı sözü verilmesine rağmen Göcek Tüneline her yıl olduğu gibi yine zam yapıldığına dikkat çekerek; “ Halk arasında “Deli Dumrul Tüneli” olarak adlandırılan Göcek Tüneli Türkiye’nin ücretli tek tüneli olma özelliğini koruyor.” Dedi.

2. Tünelin hala açımlamamasına dikkat çeken Üstündağ; “Yap-İşlet-Devret modeli ile işletilen Göcek Tünelinin yanında 2. Tünel yapılmasına rağmen bu tünel hala işletmeye açılmadı ve kaderine terk edildi. Tüneli işleten şirketle anlaşma yapılacağı söylenmesine rağmen hala bir neticenin çıkmadı. Geçiş yapılan tünelin standartlara uygun olmadığı gibi ayrıca bakım ve onarımı da yapılmıyor.

Zamanın Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından ücretsiz olacağı vaad edilmesine rağmen fahiş ücretinin ortadan kaldırılması bir yana her yıl olduğu gibi yine yüksek oranda zam yapılıyor. Bu zam bölge halkı tarafından büyük tepki çekiyor.” Diye konuştu.

Göcek Tüneli sorununun bir an önce çözülmesini isteyen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından cevaplanmak üzere Meclise verdiği soru önergesiyle şu sorulara cevap istedi:

-Ülkemizde 950 metre uzunluğunda olup da 5.00 TL. geçiş ücreti olan veya ücretli olan başka bir tünel var mıdır? Bu tünelin geçiş ücreti kim tarafından ve neye göre belirlenmektedir? Tüneli işleten firma istediği zaman zam yapabiliyor mu?

-2015 Aralık Ayı’nda tamamlanan ve 2016 Haziran Ayı’nda açılacağı duyurulan ikinci tünel bu güne kadar niçin açılmamıştır, ne zaman açmayı düşünüyorsunuz?

-Göcek Tünelini işleten şirket ile yapılacağı söylenen anlaşmaya ilişkin görüşmeler ne aşamadadır. Böyle bir görüşme yapılmış mıdır? Anlaşma olmadıysa mezkur şirketin sözleşmesi feshedilerek tünelin ücretsiz olması niçin düşünülmüyor?

-Göcek tüneli eski ve bakımsız olması, standartlara uygun olmaması nedeniyle tehlike arz etmesine rağmen, bakım ve onarımı niçin yapılmamakta ve standartlara uygun hale getirilmemektedir?

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.