Define Avcıları köylülere saldırdı

Dalaman ilçesinde kaçak define kazısı yapan 7 kişi ile köylüler arasında çıkan tartışmada definecilerin köylülere silahla saldırdığı iddia edildi.Dalaman ilçesinde kaçak kazı yapan 7 kişi köylülerin jandarmaya ihbarda...

Define Avcıları köylülere saldırdı

Dalaman ilçesinde kaçak define kazısı yapan 7 kişi ile köylüler arasında çıkan tartışmada definecilerin köylülere silahla saldırdığı iddia edildi.

Dalaman ilçesinde kaçak kazı yapan 7 kişi köylülerin jandarmaya ihbarda bulunması sonrası şüpheliler gözaltına alındı.

Dalaman’a bağlı Kapukargın mahallesindeki ormanlık alanda 7 kişinin kaçak kazı yaptığını tespit eden köylüler Jandarmaya bilgi verdi. Kapukargın köyü Mezarlık mevkisindeki ormanlık alanda kaçak kazı yaptığı iddia edilen define avcıları ile köylüler arasında çıkan tartışmada köylülerin üzerine ateş açıldığı ileri sürüldü. Köylülerin ihbarı ile olay yerine gelen jandarma ekipleri şahısları durdurarak kimlik sorgulaması yaptı. Bu sırada kendisine atex açıldığını ileri süren köylüler telefonla köye bilgi vermesi üzerine köylüler ile kaçak kazı yapan şüpheliler arasındaki tartışmayı jandarma güçlükle önledi. Jandarma tarafından gözaltına alınan H.G., E.G, F.A, E.G, E.Y, E.G, ve Ö.A. isimli şüpheliler sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilecekler. Jandarma, köylülerin şikayeti üzerine ateş açıldığı ileri sürülen silah aramasında şüphelilerin üzerinde silah bulunamadı.

Kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen şahısların ateş ettiği belirtilen ve bölgede arıcılık yapan Mahmut Çeper, “Yukarıda kazı yapıyorlardı ben uzaktan izliyordum. Bir kişi elinde silahla devriye geziyordu. Ne yapıyorsunuz dedim, üzerime yürüdü kaçmaya başladım, arkamdan 5 el ateş etti” dedi.

Kaçak kazıcıların yaklaşık 10 gündür bölgede kazı yaptıklarını iddia eden Mahmut Çeper, “Bunlar 10 gündür burada” derken, Mahmut Çeper’in eşi ise kocasına 5 el ateş ettiklerini belirterek, “Orada hazine varmış hazine koruyorlarmış” diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.