“Dedemin Oyunları” hayat buldu

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlikte ilçedeki ilk ve ortaokul öğrencilerine Türk Kültüründe unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları canlandırıldı. Seydikemer Belediye Başkan Vekili Ramazan...

“Dedemin Oyunları” hayat buldu

Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şenlikte ilçedeki ilk ve ortaokul öğrencilerine Türk Kültüründe unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları canlandırıldı. Seydikemer Belediye Başkan Vekili Ramazan Kaynak’ın da izlediği oyunlarda, oyunları oynayan çocuklar kadar onları izleyen büyükler de büyük keyif alarak nostalji yaşadı.

17 okuldan 1642 öğrencinin katıldığı Dedemin Oyunları Çocuk Oyunları Şenliği projesinde bayrak yarışı, mendil kapmaca, seksek, yakan top, çuval yarışı, topbik, halat çekme, çelik çomak gibi, büyüklerimizin çocukken oynadığı oyunlar yeniden canlandırıldı. Eşen Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen ilk gün programına Seydikemer Belediye Başkan Vekili Ramazan Kaynak da katılarak eğitimci ve velilerle birlikte oyunları seyretti.

5 bölgede yapılan müsabakalarda dereceye giren öğrencilerin ilçe birinciliği için mücadele edeceği yarışmaları değerlendiren Karaköy Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Kenan Dağ; “Beden eğitimi öğretmeniyim. Dedemin Oyunları şenliğini ilk defa Seydikemer İlçesinde bu sene başlattık. Geçmişte çocukluk yıllarında oynadığımız oyunları, şimdiki çocuklarımıza da öğretmek göstermek istiyoruz. Çünkü onlar şuanda teknolojinin esiri oldular. Bilgisayarın, televizyonun başından kalkmıyorlar. Şu anda seksek, yakan top, hepimiz çocuk yıllarında seksek oyunu oynamışızdır; sokaklara kiremitlerle, tebeşirlerle çizerek seksek oynamışızdır” dedi.

Oyunlarla ilgili görüşlerini belirten pek çok eğitmen ve öğrenci de yarışmalara katıldıklarından dolayı oldukça mutlu olduklarını ve atalarından bu geleneğin devam etmesinden ayrıca mutluluk duyduklarını belirttiler. Başkan Vekili Kaynak, yarışlara öncülük eden öğretmenleri ve okul yararına düzenlenen kermeste görev alan gönüllüleri tebrik etti.

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.