Datça’ya 6 bin 500 badem fidanı daha

Ülkemizin en önemli Badem üretim merkezlerinin başında gelen Datça’da 6 bin 500 Baden fidanı daha toprakla buluşturuldu. Datça’da Badem Eylem Planı kapsamında 105 dekar alanda 6 bin 500 adet badem fidanı dikildi.Muğla Orman...

Datça’ya 6 bin 500 badem fidanı daha

Ülkemizin en önemli Badem üretim merkezlerinin başında gelen Datça’da 6 bin 500 Baden fidanı daha toprakla buluşturuldu. Datça’da Badem Eylem Planı kapsamında 105 dekar alanda 6 bin 500 adet badem fidanı dikildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde “Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi” ve “Badem Eylem Planı” kapsamında çalışmalar devam ediyor. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Datça Orman İşletme Şefliğince badem ağaçlandırması gerçekleştirildi. Sındı Köyü yakınlarında 297 nolu bölmede 105 dekarlık alanda gerçekleştirilen ağaçlandırmada 6 bin 500 adet badem fidanı dikildi. Dikimi yapılan fidanlar daha sonra Datça yöresinin yerli türü olan ‘Nurol Bademi’ ile aşılanacak. Sındı Köyü Muhtarı Yasin Özen ve Sındı Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Orhan, yapılan badem ağaçlandırması için orman teşkilatına teşekkür ettiler.

Datça Orman İşletme Şefi Uğur Orhun, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca başlatılan ve Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen ‘Badem Eylem Planı’ kapsamında bu badem ağaçlandırmasını yaptıklarını söyledi. Badem ağaçlandırması yapılan alanın 48 parsele bölündüğünü belirten Orhun, bu alanların daha sonra 48 aileye ücretsiz teslim edileceğini kaydetti.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.