Datça, Bolu’nun tahtına göz dikti

Türkiye’de yetenekli aşçılar genellikle Bolu ilinden çıkarken, son yıllarda Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü kazandığı derecelerle adeta Bolu’nun tahtına göz dikti. Genç aşçılar başarılarına...

Datça, Bolu’nun tahtına göz dikti

Türkiye’de yetenekli aşçılar genellikle Bolu ilinden çıkarken, son yıllarda Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü kazandığı derecelerle adeta Bolu’nun tahtına göz dikti. Genç aşçılar başarılarına bir yenisini daha eklerker, Altın Kep Yarışması’ndan Datça’ya 2’incilik ile döndüler.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Altın Kep Yarışmasından Türkiye 2.’si olarak döndü.

Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu’ndan yapılan açıklamada; “Bu yıl 21-24 Ocak 2015 tarihleri arasında Antalya'da yedincisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Kep Aşçılık Yarışması’nda “Üniversiteler kategorisinde” okulumuzu temsil eden yarışma ekibimiz, Öğretim Görevlisi Yusuf Yiğit’in koçluğunda bütün üniversiteler içerisinden Türkiye ikincisi olarak, Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksek Okulu’nun adını duyurmayı başarmış, yarışma sonunda toplamda 3 gümüş madalya 1.Türkiye 2. liği kupası dönerek muhteşem bir başarıya imza atmıştır. Söz konusu uluslar arası yarışmada, birbirinden güçlü 37 üniversite ekibi arasından okulumuzu temsil ederek başarıyı elde eden ekibimiz, bir ilke imza atarak Türkiye’nin en önemli aşçılık yarışmasından da yüzünün akıyla dönmeyi başarmıştır. Daha önceki Uluslar arası ‘Bursa Yarışması’ndan’ toplamda 22 madalya, Afyon ‘7 bölge 7 lezzet yarışmasından’ 2 gümüş madalya ile Türkiye 2.liği, Antalya Altın Kep Yarışması’ndan 3 Gümüş madalya ve Türkiye 2.lik kupası ile dönen okulumuz, 3-4 ay gibi kısa bir sürede toplamda 27 madalya 2 kupa 1 Teşekkür Belgesi alarak Aşçılık Programımızın bir dönemdeki toplam ödül sayısını 30’a çıkartmıştır. Altın Kep yarışmasına, 4 ekiple katılan okulumuz, Mert Kaçar, Enes Arslan ve Yasin Karadağ isimli öğrencilerimizin hazırladığı çok özel bir tarifle; “Osmanlı Usulü Safranlı Pilav Eşliğinde, Datça Bademli, Haşhaşlı Levrek Köftesi” yemeğini sunmuş, bu yemekle bütün juri üyelerinden tam not alarak Türkiye 2.liğini okulumuza kazandırmıştır. Ödül sayısının çok kısıtlı olduğu, onlarca ekibin katıldığı ve yiyecek içecek sektöründen yüzlerce sponsorun bulunduğu, Türkiye’nin en önde gelen Antalya Fuar Alanında, yer almanın ve böylesine muhteşem bir başarıyı kısa sürede kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu başarının kazanılmasında, bize desteklerini eksik etmeyen başta Datça kaymakamımız Sayın Hamdi Üncü, Datça Belediye Başkanımız Sayın Şener Tokcan, okul müdürümüz sayın Doc.Dr. Yaşar Ayrancı ve okul sekreterimiz Belgin Yenice olmak üzere, yemeklerimizin hazırlanmasında desteği ve sponsorluğu olan belediye encümenimiz sayın Halit Çıplak, Datça Otelciler Birliği Başkanımız sayın Bülent Sancaktar, Hüsnünün Yeri işletmecisi sayın Taner Yaşyerli ve okulumuz mali işler sorumlusu Cengiz Doğmuş ile okulumuz aşçılık bölümü öğretim görevlilerimiz sayın Emine Ay ve sayın Songül Kılıç’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” denildi.

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.