Damla Deresinin yazı bir başka kışı bir başka

Menteşe ilçesi Yerkesik mahallesindeki doğa harikası Dalma Deresi yaz kış görenleri büyülüyor. Yaz aylarında doğal bir klima olan Damla Deresi kış aylarında ise adeta buzul çağlarından kalmış gibi karpostallık görüntüler...

Damla Deresinin yazı bir başka kışı bir başka

Menteşe ilçesi Yerkesik mahallesindeki doğa harikası Dalma Deresi yaz kış görenleri büyülüyor. Yaz aylarında doğal bir klima olan Damla Deresi kış aylarında ise adeta buzul çağlarından kalmış gibi karpostallık görüntüler veriyor.

Menteşe ilçesi Yerkesik Mahallesindeki Damla Deresi dört mevsim ziyaret edenleri hayran bırakıyor. Dönemin Yerkesik Belediye Başkanı Mustafa Karadağ’ın girişimleri sonucu Muğla Valiliği ve Yerkesik Belediyesi tarafından ortaklaşa olarak Mimar Ertuğrul Aladağ’ın restorasyon çalışmalarını yürüttüğü Kerimoğlu Türküsü Evi’ne yaklaşık 2 km. uzaklıktaki Damla Deresi Çakırekolojik Ltd. Şti. tarafından düzenlenerek iç ve dış turizme sunuldu.

Geçtiğimiz yıla kadar yöre insanının uğrak yeri olan Damla Deresi artık yerli ve yabancı turistleri de ağırlıyor.

4 mevsim ayrı güzellik

Yaz aylarında adeta doğal bir klima olan Damla Deresi kış aylarında ise oluşan sarkıt ve dikitlerle buzul çağlarından kalmış bir görüntü sunuyor. Damla Deresine yazın gelenler kış aylarında da geldiğinde ise gördükleri ve değişen muhteşem manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Ziyaretçiler bu görüntüleri fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyorlar.

Önceki yıllarda yöre insanının özellikle kavurucu yaz sıcaklarında nefes alabildikleri mesire yeri olarak kullanılan ve ayna zamanda Akbük yolu üzerinde bulanan Damla Deresi yapılan düzenleme çalışmalarından sonra yaz kış kullanılır hale getirilirken, geçtiğimiz yaz aylarından itibaren de turlar aracılığıyla yabancı turistleri de ağırlamaya başladı.

Yöreye gelen yerli ve yabancı turistler Kerimoğlu Zeybeği türküsünün hikayesinin geçtiği Kerimoğlu Türküsü Evi ve buradaki müzeyi ziyaret ettikten sonra Damla Deresine geçerek yaz kış güzel bir gün geçirme imkanı buluyorlar. Damla Deresi ziyaretçileri aynı zamanda çevredeki doğal güzellikler içinde doğa yürüyüşü ve ATV’lerle motor gezisi de yapabiliyorlar.

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.