Dalaman’da Çamur Havuzu çalışmalarına başlandı

Dalaman Belediyesi tarafından Kapukargın Mahallesi'nde bulunan Termal Su Kaynaklarının bulunduğu alan için hazırlanan Kapukargın Termal Su Kaynağı Projesi’nin yapılması için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onay...

Dalaman’da Çamur Havuzu çalışmalarına başlandı

Dalaman Belediyesi tarafından Kapukargın Mahallesi'nde bulunan Termal Su Kaynaklarının bulunduğu alan için hazırlanan Kapukargın Termal Su Kaynağı Projesi’nin yapılması için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onay verilmesi üzerine Dalyan’da bulunan çamur banyosuna alternatif olarak çamur banyo havuzlarının yapım çalışmaları başlandı.

Çamur Banyo Havuzları için bilgi veren Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; “Dalaman Belediyesi'ne 10 yıllığına kullanım hakkı verilen Kapukargın Mahallesi'nde bulunan Termal Su Kaynaklarının bulunduğu alana hazırlanan 1 milyon 346 bin 561,15 TL’lik maliyetli projenin 600 bin TL kısmı hibe olara verilmesi için Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından onay verildi.

Hazırlanan projede ise, 2 adet Giriş Kontrol Ünitesi, piknik masaları, yağmur barınakları, tuvaletler, soyunma kabinleri, duş alanları, kır lokantası, çocuk oyun parkı, içerisinde voleybol sahasının da bulunduğu mini spor tesisleri, otopark, doğal havuzlar, 20 bungalov oda, 1 adet villa tipi bugalov oda, çamur havuzu,1 adet kapalı yüzme havuzu, yürüyüş yolları, doğal gezinti köprüleri bulunmaktadır. Yöre halkı bundan sonra Dalyan’daki çamura gitmeyip, daha çok mineralli olan kendi çamur banyo havuzlarına gireceklerdir. Genç kızlarımız şimdiden küçük olan çamur banyo havuzuna girmeye başladılar. Kendilerini kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 156 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.