“Cumhuriyet, sistematik bir saldırı altında”

Yatağan’da vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, seçimle gelen hükümet ve başbakanın saray darbesiyle değiştiğini söyleyerek, “ Torba Yasalardan...

“Cumhuriyet, sistematik bir saldırı altında”

Yatağan’da vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşların sorun ve isteklerini dinleyen CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, seçimle gelen hükümet ve başbakanın saray darbesiyle değiştiğini söyleyerek, “ Torba Yasalardan sonra şimdi de sırada Çorba Anayasa var.” dedi.

Üstündağ; “ Cumhuriyet ve kurucuları sistematik bir saldırı altında. Ama bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu ülkenin vatandaşları demokrasiye ve Cumhuriyete alışmış, devletin tüm niteliklerini özümsemiştir. Geriye dönerek Padişahın boyunduruğu altına girmeyecektir. “   şeklinde konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Yatağan ilçesinin Bencik ve Turgut mahallerindeki Pazar esnafını ve köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Vatandaşlarla sohbet eden Üstündağ, iktidarın algı siyaseti ile havuz medyasını da kullanarak birçok gerçeği halktan gizlediğini, Ülkenin hem dünyada hem de birçok Uluslararası kuruluşta imajının kötüye gittiğini, gittikçe demokrasiden uzaklaşan bir dikta rejimine doğru sürüklendiğini söyledi.

Üstündağ her iki mahallede yaptığı konuşmalarda vatandaşın uyanık olması gerektiğini CHP olarak her zaman vatandaşlara güvendiklerini,  ileriki dönemde bir demokrasi sınavı vereceklerini, Başkanlık sisteminin çok iyi bir sistem olduğunu,  Cumhurbaşkanının Başkan olduğunda ülkenin daha iyi noktalara geleceği ve daha demokratik bir ülke olacaklarına dair yaratacakları algı ve propaganda bombardımanı karşısında CHP’nin ne dediğini ve uyarılarını dikkate almalarını istedi.

“Torba yasalardan sonra şimdi de Çorba Anayasa”

Üstündağ konuşmasına şöyle devam etti; “Ülkemizde yaşanan sıkıntılar ekonomik olduğu kadar aynı zamanda bir devlet krizidir. 4 Mayısta bir saray darbesiyle Başbakan ve hükümet değiştirilmiştir. Şu anda her şeye ve bütün kurumlara hakim olmaya çalışan bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Amaçladıkları Başkanlık sistemine doğru partili Cumhurbaşkanlığı gibi Anayasal sistemimizde ve Devlet sistematiğinde olmayan bir saçmalığı dillendirmeye başladılar. İktidar zamanında Torba Kanunlara alıştık. Şimdi Çorba Anayasa peşindeler. Anayasayı Çorba haline getirecekler. Biraz Başkanlık, biraz parlamenter sistem biraz otonomi, az demokrasi bol monarşi. Ama bu amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu ülkenin vatandaşları demokrasiye ve Cumhuriyete alışmış, devletin tüm niteliklerini özümsemiştir. Geriye dönerek Padişahın boyunduruğu altına girmeyecektir."

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.