Coşkuyla kutladık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de çeşitli tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Muğla’daki törenler Cumartesi günü Atatürk Anıtına...

Coşkuyla kutladık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla ve ilçelerinde de çeşitli tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Muğla’daki törenler Cumartesi günü Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlarken, gün boyu ve Pazar günü devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk törenine Vali Esengül Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma, Sahil Güvenlik, Menteşe Kaymakamı, Menteşe Belediye Başkanı, adli erkan, Emniyet, siyasi partiler, kamu kurum ve kuruluşları, Şehit yakınları ve gaziler ile okullar katıldı.

Muğla Valisi Esengül Civelek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anısına Muğla Valisi Esengül Civelek anıt şeref defterini imzaladı. Vali Civelek, anıt şeref defterine, ““Aziz Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Zat-ı Alinizin başkanlığında ilan edilen Cumhuriyetimizin 94. yıldönümüne kavuşmanın haklı onuru ve gururu içerisinde, bugün huzurunuzda bulunuyoruz. En büyük eserim, diye nitelendirdiğiniz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyete ve kazanımlarına sahip çıkmayı, onu gelecek nesillere aktarmayı temel görevimiz biliyoruz. Cumhuriyetimizi, çağdaş uygarlık seviyesi üzerine çıkarmak konusunda millet olarak azim ve kararlılığımız tamdır. Bu vesileyle, İstiklal ve İstikbalimiz uğruna gözlerini bile kırpmadan ölüme giden bütün Şehitlerimizi rahmetle, şahsınız başta olmak üzere tüm Gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyoruz. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Ruhunuz şad olsun” dedi. (İHA)

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.