Çok sevdiği Köyceğiz’de yaşayamadı ama oraya gömüldü!

Tatilini geçirdiği Köyceğiz ilçesinde hayatını kaybeden Danimarkalı turist kiraladığı evde ölü olarak bulundu. Solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybeden 54 yaşındaki Hollandalı Nıels Felsvang, İlçeye bağlı Toparlar...

Çok sevdiği Köyceğiz’de yaşayamadı ama oraya gömüldü!

Tatilini geçirdiği Köyceğiz ilçesinde hayatını kaybeden Danimarkalı turist kiraladığı evde ölü olarak bulundu. Solunum yetmezliği sonucu hayatını kaybeden 54 yaşındaki Hollandalı Nıels Felsvang, İlçeye bağlı Toparlar Mahallesindeki aile mezarlığına defnedildi. Danimarkalı turistin kalan ömrünü Köyceğiz’de geçirmek ve oturum izni almak için resmi başvurusunu birkaç gün önce yaptığı öğrenildi.

Uzun süredir tatilini geçirmekte olduğu Köyceğiz’deki evinde komşuları tarafından cansız halde bulunan Felsvang’ın cenazesi, Köyceğiz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Danimarka Büyükelçiliği ile irtibata geçilmesinden sonra 10 gün boyunca yakınlarına ulaşılamayan talihsiz Hollandalının tüm cenaze hizmetleri Köyceğiz Belediyesince karşılanmak üzere defin işlemi yapıldı.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, “Köyceğiz aşığı olarak bilinen her yıl tatilini Köyceğiz’de geçiren Danimarkalı turistin vefatından sonrada Köyceğiz’de defin etmek bize nasip oldu. Onu Kimsesizler mezarlığına değil. Toparlar Mahallesinde bulunan aile mezarlığında yerleşik yabancılar için ayrılmış mezarlığa defin ettik” diye konuştu.

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ise cenazede yaptığı açıklamada, “Köyceğiz’in fahri temsilcisi Nıels’i Köyceğizliler çok severdi. Tatilini hep burada geçirirdi bu yılda yerleşip kalan ömrünü Köyceğiz’de geçirmeyi istediğinden resmi müracaatlarını yapmıştı. Ama ömrü yetmedi duyar duymaz büyükelçilik ile irtibata geçtik ve kimsesinin olmadığını öğrendik. Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, sağ olsun. Tüm masraflarını karşıladı. Bize de taziyesini derneğimizde yapmak düştü. Ülkemizin turizm elçisine son insanlık görevimiz yaptık” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.