Çocuklara Olimpik ruh aşılanıyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilen ve ödül alan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin tanıtımı Muğla’da...

Çocuklara Olimpik ruh aşılanıyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilen ve ödül alan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’nin tanıtımı Muğla’da yapıldı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından 2006 yılından bu yana Türkiye genelinde uygulamaya konulan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim müdürlüğü işbirliğinde 26-30 Eylül tarihleri arasında Muğla’da öğrencilere tanıtılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen tanıtım programına Vali Amir Çiçek, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Turizm Gençlik ve Spor Daire Başkanı Ali İnan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Projenin hedef kitlesinin İlkokul 4 ve 5. Sınıf öğrencileri olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, proje kapsamında Menteşe ve Marmaris’te 26-30 Eylül tarihleri arasında tanıtımının yapılacağını ve genç nesle olimpiyat ruhunun aşılanacağını açıkladı. Öçalmaz, “Proje 2006 yılından bu yana uygulanan bir proje. Bugüne kadar Türkiye’de 42 ilde yaklaşık bir buçuk milyon öğrenciye ulaşıldı. Projenin amacı çocuklar arasında spor kültürünün yaygınlaşması, çocukların erken yaşta spor ile tanıştırılması, sporun yararlarının çocuklar ve ailelere anlatılması. Hepsinden önemlisi olimpik ruhun çocuklarımız tarafından bu yaşta benimsenmesi ve bir yaşam biçimi haline getirilmesidir. Belirli sürelerle seanslara ayrılmış sunumlar halinde gerçekleştirilen projede çocuklara insan vücudu, spor, sağlık, çevre, olimpiyatlar ve fair-play hakkında bilgiler aktarılmaktadır. Bu bilgiler verilirken çocuklarımıza çizgi filmler, yarışmalar ve oyunlar ile hem eğlendirip, hem de eğitimleri veriliyor” dedi.

Proje tanıtım toplantısının açılışında konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, projenin dayanışmayı, kaynaşmayı, sağlıklı biri neslin yetişmesine, en önemlisinin de sevgiyi ve saygıyı öğreteceğini açıkladı. Vali Çiçek, “Bizim örf, adet ve geleneklerimizde sevgi, saygı ve hoşgörü vardır. Spor ahlakı da bu değerlerimiz arasındadır. Ailenizden, öğretmenlerinizden ve çevrenizden alacağınız ders bu değerlere odaklanmaktır” dedi.

Türkiye’de 2006 yılından bu yana uygulanan ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından dünya çapında olimpik değerler eğitimi programı kapsamında yapılan en iyi projeler arasına dahil edilmesinin yanında ödüllü bir proje olduğu açıklandı. Ayrıca, Milli eğitim Bakanlığı izniyle Türkiye’de ilköğretim okullarına girme hakkına sahip Talim Terbiye Kurulu onaylı tek proje olma özelliğine sahip. Gençlik hizmetleri ve Spor İl müdürlüğü ile Milli eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen proje tanıtımı Menteşe ve Marmaris ilçelerinde 5 gün boyunca yaklaşık 3 bin çocuğun projeden yararlanması bekleniyor.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.