Çocuklara deprem bilinci kazandırılıyor

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında çocuklara deprem bilinci kazandırıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’ den (İTÜ) Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Prof. Dr. Altuğ...

Çocuklara deprem bilinci kazandırılıyor

Menteşe Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında çocuklara deprem bilinci kazandırıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi’ den (İTÜ) Prof. Dr. Cenk Yaltırak, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) Prof. Dr. Altuğ Özbineci ve Biruni Üniversitesi’nden Doç. Dr. Afif Sıddıki’nin Deprem nedir? Fay hattı nasıl kırılır? Deprem anında ses nasıl oluşur? gibi konularda verilen eğitimde çocuklar deprem konusunda bilinçlendirildi.

Etkinlik çocukların, Düğerek Mahallesinde bulunan fay hattının gözlemi ile başladı. Prof. Dr. Cenk Yaltırak burada yaptığı gözlemde, Yönelt Koleji öğrencilerine fay hattının nasıl kırıldığı hakkında bilgiler verdi.

Fay hattı gözleminden sonra Menteşe Belediyesi Çocuk Bilim Parkında deprem hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Cenk Yaltırak, “Deprem ülkemizin bir gerçeği. Korkmalı mıyız? Evet korkmalıyız ki ona göre önlem alalım. Eğer deprem anında ve sonrasında ne yapmamız gerektiğini, nasıl korunmamız gerektiğini bilirsek hayatta kalma şansımız o kadar yüksek olur. Bilgi her şeydir. Deprem konusunda da bilgi sahibi olursak, sevdiklerimizle daha çok vakit geçirebiliriz. O yüzden bize düşen deprem konusunda bilinçli olmak ve önlemlerimizi almak.” dedi.

Etkinlik, Prof. Dr. Afif Sıddıki’nin deprem oluşumunu, fizik bilgileriyle bağdaştırarak Menteşe Çocuk Bilim Parkındaki deney setlerinde anlatmasıyla devam etti.

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.