Çocuk Parkı’na Muhtarlık Binası yapıyorlar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 1984’te vatandaşın yeşil alan olarak terk ettiği ve park olarak çocukların kullandığı alana muhtarlık binası yapımına başlanması tepkiye sebep oldu.Araziyi terk eden Tonbul ailesiyle birlikte...

Çocuk Parkı’na Muhtarlık Binası yapıyorlar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, 1984’te vatandaşın yeşil alan olarak terk ettiği ve park olarak çocukların kullandığı alana muhtarlık binası yapımına başlanması tepkiye sebep oldu.

Araziyi terk eden Tonbul ailesiyle birlikte mahalleden bir çok kişi imza toplayarak inşaatın durdurulmasını istedi. Marmaris Belediyesi, Kemeraltı muhtarlığı binası için çocuk parkında inşaat çalışması başlattı. İnşaat yapılan alanın, “Yeşil alan” olarak kullanılması şartıyla belediyeye verildiğini belirten mahalle halkı inşaata karşı çıktı. Mahalle halkı imza toplayarak Marmaris Kaymakamlığı’na başvurdu ve çocukların oyun alanına bina yapılmasının durdurulmasını istedi. Yaklaşık 3 dönümlük alanın yarısını 1984 yılında kendilerinin, “Yeşil alan” olarak kullanılması şartıyla belediyeye terk ettiklerini söyleyen Sadi Tonbul, “Burada bina olmaz. Ya inşaatı durdurup bu işten vazgeçsinler, ya da yeşil alanı amacının dışında kullandıkları için yargıya başvuracağız” dedi.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.