Civelek: Marmaris’te kalkınma turizm odaklıdır

Muğla Valisi Esengül Civelek, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlemiş olduğu “Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris” temalı programa katıldı.Marmaris’te...

Civelek: Marmaris’te kalkınma turizm odaklıdır

Muğla Valisi Esengül Civelek, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlemiş olduğu “Turizmde Parlayan Yıldız Marmaris” temalı programa katıldı.

Marmaris’te bir otelin toplantı salonunda düzenlenen programa Vali Esengül Civelek, Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel, Cumhurbaşkanlığı Eski Turizm Başdanışmanı Can Pulak, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Muğla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, ilçe protokolü, GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Turizm Haftası vesilesiyle sektör temsilcilerine başarılı, verimli, bol bereketli ve kazançlı bir sezon dileyerek konuşmasına başlayan Vali Civelek, “Turizm Muğla’mız dolayısıyla Marmaris’imiz için çok önemli bir sektördür. Marmaris’in kalkınması turizm üzerine kuruludur. Marmaris’te kalkınma turizm odaklıdır. Hepimizin bildiği üzere turizm sektörü ekonomik büyümeye, kalkınmaya destek veren, döviz kazandıran, yatırım ve gelir getiren, emek yoğun bir sektör olduğu için işsizliği önleyen, istihdam yaratan, refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükselten sosyo-ekonomik, kültürel ve çevresel gelişmeye katkı sağlayan bölgesel ve ulusal kalkınmanın en önemli sektörlerinden biridir” dedi.

Turizm sektörünün hızla değişen, gelişen dinamik bir sektör olduğunu belirten Vali Civelek, Marmaris’in geleceğini yaratacak ve planlayacak olan tüm kurumların uyum, ahenk içerisinde ve günümüz turizm tercihleri doğrultusunda var olan sezonluk deniz turizminin yanı sıra alternatif turizmde açılım yaratacak, turizmi çeşitlendirecek, turizmi 12 aya, dört mevsime yayacak stratejik hedefleri belirlemeleri gerektiğini ifade etti.

Vali Civelek, turizmde markalaşmanın, turist sayısını ve turizm gelirlerini arttırma hedeflerinin gerçekleştirilmesi sürecinde kamu özel sektör, yerel yönetimler, üniversite, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcilerinin el birliği, gönül birliği, iş birliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından program sektörel konularda görüş paylaşımı ile devam etti.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.