ÇİNKONUN GİRMEDİĞİ VUCUDA KANSER GİRER !

Araştırmacı yazar Eda Selda Şahin'in Allı Turnam 1 adlı kitabın bugünkü bölümü...Çinko vücudumuzda yüzlerce enzimatik reaksiyonda rol alan önemli bir eser mineraldir.Oksidatif hasarı engellemede, yara iyileşmesine yardımcı...

ÇİNKONUN GİRMEDİĞİ VUCUDA KANSER GİRER !

Araştırmacı yazar Eda Selda Şahin'in Allı Turnam 1 adlı kitabın bugünkü bölümü...

Çinko vücudumuzda yüzlerce enzimatik reaksiyonda rol alan önemli bir eser mineraldir.Oksidatif hasarı engellemede, yara iyileşmesine yardımcı olmada DNA ve hemoglobin yapında yardımcı bir maddedir. Çinko eksikliği belirtileri sık sık soğuk algınlığı sürekli ishal olma görme bozukluğu saçlarda incelme çocuklarda gelişme genliği yara iyileşmesinde yavaşlama kısırlık olabilir.

Kimler çinko açısından risk altındadır. Vejeteryan ve veganlar gebeler alkolikler ,Ağır spor yapanlar. Gastrointestinal hastalığı olanlar Diüretik ilaç kullananlar çinko’nun önerilen günlük alım miktarı kadınlarda 8 mg erkeklerde 11mg’dır.

Çinko açısından en zengin 10 besin kaynağı

1.Dana eti = 100 gramı yaklaşık 5mg çinko içerir

2.Kefir yada yoğurt = kefir 2-3 mg çinko içerir

3.Kuzu eti =100 gramı 4-5 mg çinko içerir.

4.Nohut=1 tabak nohut 6-7 mg çinko içerir.

5.Kabak çekirdeği = 1 avuç kabak çekirdeği 2-3 mg çinko içerir.

6.Kaju=30 gramı 1-2 mg çinko içerir.

7.Kakao Tozu=1 çorba kaşığı kakao 0.5mg çinko içerir

8.Tavuk eti = 100 gramı 2-3 mg çinko içerir.

9.Mantar =1 Tabak mantar 1-2 mg çinko içerir

10.Ispanak=100 gram ıspanakta 2.7 mg çinko içerir

Kuru baklagil tüketiminizi arttırın,3 köfte (2.8mg) , 1 orta boy balık (1,4 mg)

1 yumurta (1.44 mg) yarım bardak kuru baklagil (3 mg)…

Dipnot : Ispanağın antikanser özelliği.Mide ve cilt kanserinin hücrelerinin ortadan kalkmasına ve agresif prostat kanserine iyi geldiği kanıtlanmıştır.

******************************************************************

2 İNC PİCOLANİTE (Tablet)

Güçlü bağışıklık sistemine antioksidan koruma için çinko KANSERLE MÜCADELEDE ÇİNKO çinko ,bağışıklık sisteminin düzenli şekilde çalışabilmesi için mutlaka gerekli olan bir mineraldir. Akyuvarların sağlıklı aktivitesi ve timüs bezinin doğru fonkiyonları için gereklidir.Pek çok cilt ve deri sorunu çinko eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkar .Bunun yanında ,çinko önemli bir antioksidandır. Vücutta serbest radikalleri temizleyen bir enzim olan SOD (Superoxide) Drsmutase enzimin üretimi için gereklidir. Çinko ayrıca tad alma duyusunun artmasına yardımcıdır., Prostat fonksiyonlarının düzenli işlenmesi için gereklidir, vücuttaki pek çok enzimatik reaksiyonun sağlıklı devam edebilmesinde rol oynar.

2” picolinde , her tablette 22 mg yüksek emilimli çinko içerir ve vejetaryenler için uygundur. Kullanım önerisi Günde 1 tablet , tercihen yemeklerden sonra.

Eczanelerden bulabilirsiniz,taklitlerinden sakınınız .Bildiğim kadar ile ,aktarlarda yok.Eczaneden sipariş verebilirsiniz.Solgar’ın ürettiği bir üzündür.

****************************************************************

CALCİUM MAGNESİUM Plus ZİNC

Çinko içeren kalsiyum /magnezyum takviyesi

Kalsiyum ve magnezyumun yanında çinko (Zinc) içeren formülasyondur.Bitablette 1000 mg kalsiyum , 400 mg magnezyum ve 15 mg çinko içerir. Bunlar, kemik korunması ve yapımında hayati önem taşıyan minerallerdir. Magnezyum kemikler için çok önemli bir mikrobesindir, ve kemiklerde kalsiyumun düzgün dağılmasını sağlar. çinko kemik dokusunun normal ve sağlıklı yapımı için gerekli olan mineraldir. Bunun yanında calcium magnesium plus Zinc formulasyon sinir sistemi fonksiyonları için gereklidir. Çinko , strese bağlı sinirsel gerginliklerde vücutta hızla azalır ve takviyesi gerekir.Kalsiyum magnezyum plus Zinc ,bu üç önemli minerali aynı formülde içeren ve beraber dengeli alımını sağlayan farmülasyondur.

Kullanım önerisi : Günde 3 tablet ,tercihen yemeklerden sonra .

Eczacılarınız bulabilirsiniz.Yoksa getirtebilirsiniz.Solgar’ın ürettiği bir üründür.

******************************************************************

QUERCETİN

Solunum alerjilerine karşı yardımcı antioksidan Quercetin,güçlü antioksidan özellikleri olan bir bioflavanoiddir. Bioflavonoidler bitkiler de bulunan renk verici maddelerdir ve bitkiyi çevresel serbest radikal hasarından koruyan antioksidan savunma mekanizmasını oluştururlar. Quercetin ile yapılan çalışmalarda vücutta antihistaminil gibi davrandığı bulunmuştur. Bunun anlamı alerjik bazı reaksiyonların dur durulmasında yardımcı olmasıdır. Quercetin günümüzde özellikler polen alerjileri gibi üst solunum yolu alerjilerine karşı destekleyici takviye olarak kullanılmaktadır. Bazı çalışmalarda Quercetin’in akciğer fonksiyonlarına yardımcı olduğunu bulmuştur,ve araştırmacılar yüksek Quercetin tüketimiyle düşük solunum yolu hastalıkları riskinin bağlantılı olduğunu düşünmektedir.

Eczacılarınızdan bulabilirsiniz,yoksa getirtebilirsiniz.Solgarın ürettiği bir üründür.Quercetin ‘in en önemli özelliklerinden biri kanseri önleyen habis hücrelerinin büyümesini engellemesidir.

************************************************************

GOTU KOLA

Özellikle bacaklardaki zayıf kan damarlarına karşı.

Gotu Kola (hidrokotilfamilyasından)(Bataklık bitkisi , kansere faydalı)

(su ebegüveci familyasından ,sürüngen bir bitki)Geleneksel çin ve hint tıbbında uzun süredir kullanılan Gotu kolayı Avrupada ilk olarak yara iyileştirici ve cilt sorunları için kullanılmıştır. Gotu kola sağlık için pek çok yararı olan bitkiden birisidir.Etken maddeleri triferpenlerdir.(özellikle asiaticoside) bunlar kıkırdak ve kemiklerdeki kolojen dokuyu destekeler, kan damarlarını açıp güçlendirir ve beyinde nörotransmitterlerin üretimine yardımcı olurlar. Gotu kola’nın cilt sorunlarının yanında primer kullanımı kan damarlarını güçlendirici ve kan akımını arttırıcı etkisiyle varise karşıdır. Yapılan araştırmalar sonucunda Gotu Kola özellikle bacaklardaki kan akımını arttırmaktadır. Bu amaçla varis, selülit gibi sorunlara karşı koruyucu olarak ve bacaklardaki yetersiz kan akımını arttırmak amacıyla kullanılmaktadır.Kullanım önerisi: Günde 2 kapsül, yemeklerden önce veya sonra alınabilir

Eczacınızdan bulabilirsiniz ,yoksa getirttirebilirsiniz.Solgar ürünüdür.

Yazar Eda Selda Şahin’in iletişim adresi: [email protected]

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.