Çin Zulmü’ne tepki

Çin’in Sincan bölgesindeki Uygur Türklerine yıllardan beri uyguladığı asimilasyon politikaları ve insanlık dışı akıl almaz işkencelere Gökbayrak Marmaris Temsilci Ahmet Yılmaz tepki gösterdi.Çin’in, Sincan bölgesindeki...

Çin Zulmü’ne tepki

Çin’in Sincan bölgesindeki Uygur Türklerine yıllardan beri uyguladığı asimilasyon politikaları ve insanlık dışı akıl almaz işkencelere Gökbayrak Marmaris Temsilci Ahmet Yılmaz tepki gösterdi.

Çin’in, Sincan bölgesindeki yıllardan bu yana sürdürdüğü yok etme politikası ve insanlık dışı akıl almaz işkenceler sön dönemlerde korkunç boyutlara ulaşırken, bu vahşete bütün dünya gözlerini ve kulakları kapatıyor. Türkiye’den ise sadece belli kesimlerin dışında tepki verilmiyor.

Gökbayrak Dergisi Marmaris Temsilcisi Ahmet Yılmaz, 1949 yılından bu yana Doğu Türkistan Türklerinin, Çin’in baskıcı rejiminin asimilasyon politikalarına karşı mücadele verdiğini Ata Vatanın bekçiliğini yaptığını söyledi.

Çin katliamlarının o yıldan bu yana aralıksız olarak çeşitli yöntemlerle devam ettiğini vurgulayan Yılmaz; “5 Şubat 1997 tarihinde Doğu Türkistan’ın Gulca kentinde Türklere karşı girişilen katliamda yüzlerce soydaşımız acımasızca katledilmiştir. Katil Çin aynı katliamlarına devam etmektedir. Bizlerde Marmaris belediyesinin katil Çinlilere yaptırmış olduğu Çin parkının ve anıtın kaldırması veya adının değiştirilmesini istiyoruz” Dedi.

Doğu Türkistan da 35 milyon Müslüman Türk’ün yaşadığına dikkat çeken Yılmaz; “ Burada insanlığın sadece adı var ama insanların hiçbir hakları yok. Hal böyleyken Marmarislinin parasıyla Müslüman Türk katillerine Çin parkı ve anıt yapmak ne demektir? Marmaris halkına soruyoruz? Bu Çin parkı yapılırken Marmaris’e Çinli turist geleceği söylenmişti, siz hiç Marmaris’te bir tane Çinli turist gördünüz mü? Eğer Marmaris belediyesini yönetenler Türk tarihini bilselerdi zalimlerin yanında değil mazlumların yanında olurlardı. Doğu Türkistan özgürlüğüne kavuşunca bu sevinci Gökbayraktan Al Bayrağa selam olsun diyerek Mustafa Kemal Atatürk ile paylaşılmıştır. Marmaris’in göbeğinde bir utanç abidesi olarak duran Çin parkının ya adı değiştirilsin yada kaldırılsın.

O ucube park ve anıt orada kaldığı sürece tepkilerimiz büyüyerek devam edecektir. Ey Marmaris belediye başkanı ve bu parkın yapılmasında imzası bulunan meclis üyeleri sizlerinde evlatları var. Doğu Türkistan da anneler ve babalar evlatlarının cansız bedenlerine sarılıyor bu acının ne demek olduğunu siz bilseydiniz o kahrolası parkı ve ucube anıtı yapmazdınız. Marmaris belediyesince yaptırılan UCUBE park ve anıt orada durduğu sürece Türk’ün kalbine saplanmış paslı hançer görevi görecektir. Dileğimiz ve temennimiz parkın ve anıtın kaldırılması veya adının değiştirilmesi yönünden atılacak bir adım 35 milyon Müslüman Türk’ün yüreğine su serpecektir. “diye konuştu.

Tepkilerinin hiçbir siyasal yanı olmadığını ve Doğu Türkistan davasının partiler üstü bir dava olduğunun altını çizen Yılmaz şunlar ekledi:

“Doğu Türkistan davası partiler üstü bir davadır. Parti yöneticilerinin ve başkanlarının umurunda olsaydı bu olaya kendileri öncülük ederdi. Bu düşüncelerimizle, canlarını verip Türklüğünden ve Müslümanlığından taviz vermeyen Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapılan katliamları bir kez daha kınıyor, tüm Türk dünyasının şehitlerini rahmetle ve saygıyla anıyoruz.”

Bu haber toplam 95 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.