Çin Parkı kapatılsın

Marmaris'te kardeş şehir Jinan adına yaptırılan Çin parkında toplanan MHP'liler, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamaları protesto etti.Yapılan basın açıklamasında Çin parkının yıkılarak...

Çin Parkı kapatılsın

Marmaris'te kardeş şehir Jinan adına yaptırılan Çin parkında toplanan MHP'liler, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamaları protesto etti.Yapılan basın açıklamasında Çin parkının yıkılarak “Doğu Türkistan Parkı” olarak değiştirilmesi istendi.

Çin’in Sincan bölgesindeki Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı insanlık dışı vahşet ve işkenceler Marmaris’te protesto edilirken, Marmaris Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda yaptırılan ve Çin Parkı adı verilen parkın isminin de değiştirilmesi istendi. MHP ilçe binasında toplanan 30 kişilik grup, Atatürk Caddesi üzerindeki Marmaris Belediyesi tarafından Çin mimarisine uygun olarak yaptırılmış Jinan Parkı'na doğru yürüdü. Türk Bayrakları, Gökbayraklar ve Çin'i uygulamalarını protesto eden dövizler taşıyan protestocular, parkın girişindeki "dostluk anıtına" siyah çelenk bıraktı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Onur Ünver, Çin'in Soğu Türkistan Türkleri'ne uyguladığı sindirme, kültürel ve dini değerlerini yok etme gayretlerini Türk milliyetçileri olarak protesto ettiklerini söyledi.

İlçedeki Çin dostluk parkının kaldırılması için Belediye Başkanı ve meclis üyelerine çağrıda bulunduklarını belirten Ünver, "Soydaşlarımıza bu zulmü reva görenlerin ne dostluğuna ne de parkına tahammülümüz yok" dedi.

Ünver, parkın adının "Doğu Türkistan Parkı" olarak değiştirilmesini istediklerini ifade etti.

Eyleme MHP Marmaris İlçe Başkanı Kemal Kalemci ve partinin ilçe yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto, olaysız bir şekilde sona erdi.

Marmaris ile Çin'in Shandong eyaletinin 6 milyon nüfuslu başkenti Jinan arasında 2011'de kardeş şehir protokolü imzalanmıştı. Dostluk ilişkilerine katkı sağlaması amacıyla 2 yıl önce oluşturulan park, Jinan'dan gelen heyetin de katılımıyla açılmıştı.(İHA)

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.