Çin, Fethiye'yi yarışmayla tanıyacak

Fethiye ilçesinde, Çin’in Zhejiang televizyonunun yaklaşık 1 milyar izleyicisi bulunan “24 saat” isimli yarışma programının çekimleri tamamlandı.Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Türkiye'deki Survivor programının...

Çin, Fethiye'yi yarışmayla tanıyacak

Fethiye ilçesinde, Çin’in Zhejiang televizyonunun yaklaşık 1 milyar izleyicisi bulunan “24 saat” isimli yarışma programının çekimleri tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Türkiye'deki Survivor programının benzeri olan "24 saat" programı için gelen ekip ilçe merkezindeki turistik işletmelerin yanı sıra dünyaca tanınan Babadağ, Ölüdeniz, Kayaköy, Çalış, Göcek 12 Adalar ve Üzümlü gibi yerlerde çekim yaptı. Yarışma programında Çin’nin ünlü oyuncuları rol aldı. Yaklaşık 200 kişilik set ekibinin görev yaptığı yarışma programı çekimleri, Üzümlü Mahallesi'nde tamamlandı. Çekimleri bölgede yaşayan vatandaşlar ve okul öğrencileri meraklı gözlerle izledi. Set sorumlusu Zhou Xin, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir aydır program için Fethiye’de bulunuyoruz. Fethiye'de birçok yeri gezdik ve çok beğendik" dedi.

Çekimler sırasında bölgede yaşayanların kendilerine çok sıcak davrandığını belirten Xin, "Bu program Çin'de izlenen ilk 3 yarışma programından birisi. Bu program aracılığıyla Türk-Çin dostluk yılını da kutluyoruz. Çin ve Türk kültürünün de tanıtımını yapıyoruz. Çekimler sırasında yöresel kıyafetler ve yemekler de gösteriliyor" dedi.

Yarışmada 8 ünlü oyuncunun yer aldığını belirten Xin, gelen oyuncuların bazılarının 20 milyonluk hayran kitlesi bulunduğunu, bunun da daha iyi tanıtım yapılmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Tercan Akçin, gelen ekibe her anlamda yardımcı olmaya çalıştıklarını, programın Fethiye turizmine katkı ve kültürlerin kaynaşmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Yarışma programının 2 Şubat’ta yayınlanmaya başlayacağı öğrenildi. (İHA)

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.