Çiftçilere, Güvenli İlaçlama eğitimi

Menteşe Ziraat Odası üyelerine yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısında güvenli zirai ilaç kullanımı ve yapılan son düzenlemeler eğitim semineri sona erdi. Menteşe Öğretmenevinde gerçekleştirilen eğitim semineri konunun...

Çiftçilere, Güvenli İlaçlama eğitimi

Menteşe Ziraat Odası üyelerine yönelik düzenlediği bilgilendirme toplantısında güvenli zirai ilaç kullanımı ve yapılan son düzenlemeler eğitim semineri sona erdi. Menteşe Öğretmenevinde gerçekleştirilen eğitim semineri konunun uzmanları ile çiftçiler katıldı.

Eğitim seminerinin açılışında konuşan Menteşe Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Muğla İli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Baştuğ, zirai ilaçlamanın hem insan sağlığı hem de bilinçli üretim açısından önemli olduğunu söyledi. Baştuğ, “Daha verimli ve kaliteli bir ürün elde etmek hem üretici açısından hem de tüketicisi açısından büyük önem taşıyor. Çiftçimiz tarafından üretilen ürünlerin tüketici açısından güvenilir olmasına önem veriyoruz. Bunun yanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üreticilerimiz ile ilgili yapılan son düzenlemeler hakkında da bilgiler aktarılacak. Üreticilerimizin bilinçlendirilmesine yönelik toplantılarımız bundan sonra da devam edecek” dedi.

Üreticilerin eğitimine yönelik yapılan toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Temsilcisi Neşe Tezen ve ZİMİD Temsilcisi Burcu Hamleci ‘Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürebilir Kullanımı’, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi Hüseyin Akyazı ‘Üretici Kayıt Defteri ve Yapılan Son Düzenlemeler’ hakkında sunum yaptı.

Zirai mücadele ilaçlarının güvenli ve sürdürülebilir kullanımı hakkında video gösterimi sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.