CHP 93 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 93. Kuruluş yıldönümü bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da coşkuyla kutlandı. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “93. Yılını gururla ve coşkuyla kutladığımız, gücünü...

CHP 93 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 93. Kuruluş yıldönümü bütün ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da coşkuyla kutlandı. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “93. Yılını gururla ve coşkuyla kutladığımız, gücünü tarihsel köklerinden alan partimiz, kurulduğu ilk günden bu yana Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyet’in, özgürlüklerin, demokrasinin ve emeğin yılmaz bekçisi olmuştur” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 93’üncü kuruluş yıl dönümü ülke genelinde ve Muğla’da örgütler tarafından düzenlenen çeşitli tören ve etkinliklerle kutlandı.Muğla’daki kutlamalara CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Menteşe İlçe Başkanı Erkan Sarı, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Suha Aldan, Nurettin Demir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan ve çok sayıda partili katıldı.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “ Bugün 9 Eylül, bugün ve yarınlarda var olacak olan Cumhuriyet Halk Partimizin 93. Kuruluş yıl dönümü. Cumhuriyet Halk Partisi; Ulu Önder Atatürk’ün “Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir.’’ ilkesinden doğmuş, bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren, dünyanın en köklü ve Türkiye’nin ilk siyasi partisidir. 9 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi ile ülkemizde demokrasinin doğum gününü de kutluyoruz.Aynı zamanda, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde; ülkemizin doğusundan batısına Kuvayi Milliye ruhuyla Kurtuluş Savaşı’nı İzmir’de sonlandıran bir Kurtuluş günüdür 9 Eylül” dedi.

CHP’nin, Cumhuriyetin bekçisi olduğunu hatırlatan Alban; “93. Yılını gururla ve coşkuyla kutladığımız, gücünü tarihsel köklerinden alan partimiz, kurulduğu ilk günden bu yana Atatürk ilke ve devrimlerinin, Cumhuriyet’in, özgürlüklerin, demokrasinin ve emeğin yılmaz bekçisi olmuştur.

Ülkemizin her zamankinden daha fazla barışa ve demokrasiye ihtiyacı olduğu bugünlerde özellikle 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra, Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ün ülkemize sağladığı devrimlerinin ve kazanımlarının önemini ve kıymetini bugün bir kez daha anlıyoruz.9 Eylül tarihinden beri demokrasinin ve Cumhuriyet’in temeli vatandaşlarımız ve partilerimizdir. Türkiye ne külliyeden yönetilmeli ne de OHAL yasaları ile yönetilmelidir. OHAL uygulanan, meclisin en çok çalışması gerektiği bu dönemde Meclisin tatil edilmesini kabul etmiyor ve meclisin bir an önce çalışmaya başlamasını bekliyoruz. Ülkemiz Kanun hükmünde kararnamelerle değil bir an önce parlamentoda kabul edilen yasalarla yönetilmelidir” diye konuştu.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.