Cezaevi 2. Müdürü açığa alındı

Muğla’da devam eden ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi’ davasına üzerinde ‘HERO’ tişörtü ile duruşmaya katılan sanıklardan Gökhan Güçlü ve kız kardeşi Bahar Güçlü hakkında terör örgütü propagandası yapmaktan,...

Cezaevi 2. Müdürü açığa alındı

Muğla’da devam eden ‘Cumhurbaşkanına suikast girişimi’ davasına üzerinde ‘HERO’ tişörtü ile duruşmaya katılan sanıklardan Gökhan Güçlü ve kız kardeşi Bahar Güçlü hakkında terör örgütü propagandası yapmaktan, üç infaz koruma memuru Muğla Adalet Komisyonunca, Cezaevi 2’inci Müdürü ve bir idari memur da Adalet Bakanlığınca açığa alındı.

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden ‘Cumhurbaşkanına Suikast girişimi’ davasında duruşmaya kahraman anlamına gelen ‘HERO’ tişörtü ile gelen sanıklardan eski Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Astsubay Gökhan Güçlü ve bu tişörtü gönderen kız kardeşi Bahar Güçlü hakkında ‘Terör örgütü propagandası’ yaptıkları için kamu davası açıldığı açıklandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz duruşma arasında gazetecilere yaptığı sözlü açıklamada, “Sanıklardan Gökhan Güçlü ve tişörtü gönderen kız kardeşi Bahar Güçlü hakkında dava açıldı. Bunun yanında Muğla E Tipi Kapalı Cezaevinde görevli Muğla Adalet Komisyonu tarafından olayda ihmali görülen ve mektup okuma komisyonunda görevli üç İnfaz Koruma Memuru da açığa alındı. Cezaevi ikinci müdürü ve bir idari memur da Adalet Bakanlığımız tarafından açığa alındı” dedi.

Başsavcı Yavuz, cezaevinde görevli jandarmalar hakkında da ilgili mercilerden soruşturma için izin talep edeceklerini açıkladı.(İHA)

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.