Çevreciler: Santrale değil yerine karşıyız

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Çevre Koruma Platformu üyeleri, “Rüzgar Enerji Santrali’ne değil yerine karşıyız” sloganıyla basın açıklaması yaptı.Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri ‘RES’e değil yerine...

Çevreciler: Santrale değil yerine karşıyız

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Çevre Koruma Platformu üyeleri, “Rüzgar Enerji Santrali’ne değil yerine karşıyız” sloganıyla basın açıklaması yaptı.

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri ‘RES’e değil yerine karşıyız’ sloganıyla Kazmaz Hukuk Bürosu önünde basın açıklaması yaptı. Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyesi emekli haritacı Mustafa Tanışık, “Proje tanıtım dosyasında kasti ya da bilmeyerek rüzgar tribünlerinin yerleşim alanları mesafeleri olduğundan daha uzak gösteriliyor. Dosyada en yakın mesafe 1800 metre ile 2500 metre arasında değişiyor. Tribünlerimiz yerleşim alanlarından uzak demek istiyorlar. Fakat baktık ki 8 numaralı tribün okul alanına 146 metre mesafede. 8-9 nolu tribün Geriş Köyü’ne köyüne 500 metre mesafede. 1-2 nol u tribün Gümüşlükle’e 280 metre uzaklıkta Sandıma kentsel SİT alanına 250 metre mesafede. Bunların hiçbiri dosyada belirtilmemiş. Yetkili mercilere soruyoruz, hangi rakamlar doğru” dedi.

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu sözcüsü Avukat Remzi Kazmaz ise, davaların devam ettiğini belirterek, “Söz konusu alanda yapılacak çalışmanın telafisi imkansız zararlar doğuracak. Burası hukuk devleti. Bu son ikazımız. Artık RES firması kesinlikle adli kararlar kesinleşmeden, mahkeme kararları bitmeden o bölgeye bir daha dozerleriyle girme olanağı yok. Hukuka uygun davranışlar sergileyin ve adaletten ayrılmayın. Eğer hukuk sizin lehinize bir karar verirse o zaman bizde hukuka olan inancımız doğrultusunda gerekeni yapacağız. Elimizdeki belgeler bizi haklı gösteriyor. Binlerce imza topladık. Valiliğin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bilgisi var. Haritalarda bizim haklılığımızı bir kez daha ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.