Cemaatin Paşası astsubay yakalandı

Marmaris’te yakalanan 7 askerden birisinin suikast timinin imamı olduğu iddia edilen Zekeriya Kuzu olduğu öğrenildi. Kuzu’nun ordu içindeki rütbesi astsubay olmasına rağmen cemaat içinde Paşa lakabını taşıdığı ve darbecilerin...

Cemaatin Paşası astsubay yakalandı

Marmaris’te yakalanan 7 askerden birisinin suikast timinin imamı olduğu iddia edilen Zekeriya Kuzu olduğu öğrenildi. Kuzu’nun ordu içindeki rütbesi astsubay olmasına rağmen cemaat içinde Paşa lakabını taşıdığı ve darbecilerin içindeki en tehlikeli isimlerden birisi olduğu ileri sürüldü.

15 temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast amacıyla kaldığı otele saldıran darbeci askerler , darbe girişimi sonrası Marmaris ve bölgesinde izlerini kaybettirmişlerdi. Firari darbecileri yakalamak için bir haftadır arama çalışmaları karadan, havadan ve denizden devam ettirilirken, önceki gün 7 darbeci yakalandı. Bölge adeta didik didik edilirken, aralarında cemaatin imamı olduğu iddia edilen Paşa Lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu da yakalandı. Zekeriya Kuzu ve beraberindeki 3 darbeci Çetibeli yakınlarında bir menfez kanalının içinde kıstırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konakladığı otele yönelik saldırıyı gerçekleşen suikast timinin imamı olduğu iddia edilen “Paşa” lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu gözaltına alınarak diğer darbeci askerlerle birlikti Emniyet Müdürlüğüne getirilerek sorgu altına alındı.

Ordudaki rütbesi astsubay olmasına rağmen cemaat içinde çok etkin olduğu ve Paşa lakabı ile anılan Zekeriya Kuzu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan saldırı ve suikast girişiminde de etkin bir rol oynadığı ileri sürülüyor.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.