Cem Özal sergisini açtı

MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. A. Cem Özal’ın kişisel resim sergisi Menteşe Sanat Galerisinde açıldı. Sergide sanatçının lirik soyut kapsamda...

Cem Özal sergisini açtı

MSKÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. A. Cem Özal’ın kişisel resim sergisi Menteşe Sanat Galerisinde açıldı. Sergide sanatçının lirik soyut kapsamda yapılmış 34 eseri bulunuyor.

Menteşe Belediyesi Sanat Galerisi sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kısa zamanda 4 sergiye ev sahipliği yapan galeri, son olarak sanatçı Yrd. Doç. A. Cem Özal’ın kişisel resim sergisine ev sahipliği yaptı.

Menteşe Belediyesi Başkan Yardımcıları Mehmet Güven ve Levent Ünver’in açtığı sergide konuşan Başkan Yardımcısı Güven, “Menteşe Belediyesi olarak sanatın ve sanatçılarımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Sıradan belediyecilik anlayışının dışına çıkarak, kültür ve sanat yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu anlamda açtığımız galerimiz bugün çok değerli bir sanatçımızı daha ağırladı. Ben sanatçımız Cem Özal’a eserlerinden dolayı teşekkür ederken, siz değerli sanatseverlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Sergide katılımlarından dolayı sanatseverlere teşekkür eden Sanatçı Cem Özal, “Sanat eseri hikaye anlatan, duygu sömürüsü yapan bir yapı değildir. Eser, sanatçının elinden çıktıktan sonra kendi başına bir varlık, bir değer olarak varlığını sürdürmelidir. Dolayısıyla esere her bakan kişide yeni bir anlam kazanarak bu varlığını sürdürebilir. Sergide lirik soyut kapsamında yapılmış ve sizlerin beğenisine sunulan 34 eser bulunuyor.” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçı sergide eserleri hakkında sanat sanatseverlere bilgiler verdi. Sergi Menteşe Belediyesi Sanat Galerisinde (Zihni Derin AVM – Kat 2) 23 Şubat 2018 Saat 18.00’e kadar açık kalacak.

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.