Cankurtaranlar yarıştı

Marmaris ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında GETOB tarafından düzenlenen cankurtaran yarışması renkli görüntülere sahne oldu.Ege Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen yarışmada bazı Cankurtaranların yüzme ve kurtarma...

Cankurtaranlar yarıştı

Marmaris ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında GETOB tarafından düzenlenen cankurtaran yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Ege Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen yarışmada bazı Cankurtaranların yüzme ve kurtarma etaplarını güçlükle bitirerek kendilerini karaya zor attığı görüldü. Marmaris’te turizm haftası etkinlikleri sürüyor. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Bronz ve Gümüş bröveli Cankurtaran olarak işletmelerde görev yapan personeli motive etmek ve bölge tanıtımına katkı sağlamak amacıyla cankurtaran yarışması düzenledi. Ege Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen yarışmaya otellerde görev yapan 16 cankurtaran katıldı. Marmaris Belediyesi önündeki halk plajında gerçekleşen yarışmayı Marmaris İlçe Turizm Müdürü Yakup Baykan, Marmaris Gençlik Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık, GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu da izledi. Yüzme, yüzme ve koşu, boğulan kazazedeyi kurtarma çalışması ve bayrak indirme gibi 4 etaptan oluşan yarışma ,GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu’nun verdiği startla başladı. Yarışmacıların sudaki etaplarda oldukça zorlandığı gözlendi. Bazı cankurtaranlar yüzme ve kurtarma yarışması sonunda sudan güçlükle çıkıp kendilerini kumsala attı.

Uzun süre kendine gelemeyen yarışmacılar kumsala sere serpe uzanıp yorgunluklarını atmaya çalıştı. GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu yarışma öncesi yaptığı açıklamada, “Cankurtaran personelinin eğitim almalarına öncü olduktan sonra bölgenin tanıtımı için farklı bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında güzel bir aktivite olduğuna inanıyoruz” dedi.

Marmaris Su Sporları kooperatifi Mehmet Salih Tunç ise, "Bu etkinliği cankurtaran personeline hareket kabiliyetlerini geliştirmek için düzenledik" dedi.

Kıyasıya geçen yarışların sonunda kategorilerinde dereceye giren yarışmacılara kupa ve madalya verildi. Genel kategoride Mehmet Tunç birinci, Erol Yıldırım ikinci,Abdürrahim Geçer’de üçüncü olurken, yarışmacılar çeşitli tesislerde konaklama ile ödüllendirildi. Ayrıca en başarılı yarışmacının istihdam edildiği Miami Beach Oteli’ne de özel ödül verildi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.