Çam Balı Üretim Alanları Çalıştayı başlıyor

Muğla Ari Yetiştircileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret ederek, Çiçek’i Çam Balı Kongresi’ne davet etti. Şahin ayrıca, 20-21 Ekim tarihlerinde Muğla’da Çam Balı Üretim Alanları...

Çam Balı Üretim Alanları Çalıştayı başlıyor

Muğla Ari Yetiştircileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret ederek, Çiçek’i Çam Balı Kongresi’ne davet etti. Şahin ayrıca, 20-21 Ekim tarihlerinde Muğla’da Çam Balı Üretim Alanları Çalıştayı’nın gerçekleştirileceğini bildirdi.

Muğla arı Yetiştiricileri Birliği 5-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştireceği Uluslar arası kongre öncesi 20-21 Ekim tarihleri arasında hizmet binası salonunda ‘Muğla Çam Balı Üretim Alanları Çalıştayı’ düzenledi.

Çalıştaya, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği, Orman Genel Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri ile Arı Yetiştiricleri İl Birlikleri katılacak. MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, “Çalıştayda 2012 yılında başlanan ve sona eren ‘Muğla Yöresi Kızılçam Ormanlarında Çam Balı Üretiminin Sürdürülebilirliği ve Karşılaşılan Sorunların Giderilmesi Projesinin’ tanıtımı ve Muğla Bölgesi Çam Balı Üretim Alanlarındaki mevcut sorunlar ele alınacak” dedi.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Ziya Şahin, Muğla Valisi Amir Çiçek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette konuşan Vali Çiçek: “Arıcılık ve bal üretimi ilimiz, hatta ülkemiz için çok önemli. Muğla, muhteşem doğasıyla ve sahip olduğu bitki örtüsüyle Türkiye’de ve dünyada arıcılık anlamında ilk sıralarda geliyor. Arıcılığın geliştirilmesi ve ekonomik anlamda girdi sağlanması için Muğla olarak hep birlikte çaba sarf etmeliyiz. Amacımız, ürünlerimize artı değer katarak, marka değeri oluşturmak, ihracatı arttırmak ve daha fazla kazanç sağlamak. Bu konuda birlik olarak gayretli çalışmalarınızın olduğunun farkındayım. Bundan sonra da yapılması gereken ne olursa destek olmaya hazırız” diye konuştu.

MAYBİR Başkanı Ziya Şahin, ziyarette 5-9 Kasım tarihleri arasında yapılacak kongre için Vali Çiçek’e davetiye sunarken, “Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği yönetimimiz ve üyelerimiz adına yeni görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizde çam balı üretiminde ilk sırada yer alan ilimizde arıcılığın gelişmesi için pek çok çalışma sürdürüyoruz. Bu kapsamda, 5-9 Kasım 2014 tarihleri arasında 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresini, 19 ülkenin üye olduğu Apislavia Kongresi ile birlikte Fethiye’de düzenleyeceğiz. Kongreye sizin de katılımınız bizi onurlandıracaktır” dedi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.