ByLock kullanan 6 kişiye gözaltı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Muğla ve İzmir’de FETÖ terör örgütünün gizli haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı 6 kişi gözaltına alındı. Öte yandan FETÖ/PDY üyelerini tekne ile Muğla kıyılarından...

ByLock kullanan 6 kişiye gözaltı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Muğla ve İzmir’de FETÖ terör örgütünün gizli haberleşme sistemi ByLock kullanıcısı 6 kişi gözaltına alındı. Öte yandan FETÖ/PDY üyelerini tekne ile Muğla kıyılarından Yunanistan ve İtalya’ya kaçırdığı ileri sürülen 5 kişilik şebeke yakalandı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında terör örgütünün gizli haberleşme sistemi ByLock kullandığı tespit edilen 6 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla ve İzmir’de örgüt üyelerinin evlerine düzenlenen operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. İzmir’de gözaltına alınan iki kişiden birisinin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca araması bulunduğu ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiği öğrenildi. Gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki sorgusunun ardından adli makamlara sevk edilmesi bekleniyor.

Şebeke çökertildi

Öte yandan; Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyelerini tekne ile Yunanistan ve İtalya’ya kaçırdıkları ileri sürülen 5 şüpheliyi Muğla Adliyesi’ne sevk etti.

Fetullahçı Terör Örgtü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında terör örgütü mensubu veya haklarında arama kararı olan şahısları yasa dışı deniz yoluyla Dalaman ve Ortaca kıyı şeridinden İtalya ve Yunanistan’a kaçırdığı iddia edilen 5 kişi, Muğla Emniyet müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alındı.

Aralarında Belediye çalışanı, memur, esnaf ve tekne kaptanının bulunduğu S.A., H.O.U., A.A. İ.D. ve T.T. emniyette yapılan sorgularının ardından Muğla Adliyesi’ne sevk edildi.(İHA)

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.