BYEGM’den dezenformasyona karşı broşür

Basın Yaygın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Zeytin Dalı Harekatına karşı terör örgütleri tarafından sosyal medyada yürütülen yanlış v kirli bilgilere karşı broşür hazırlandı.Çalışma ile ilgili...

BYEGM’den dezenformasyona karşı broşür

Basın Yaygın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Zeytin Dalı Harekatına karşı terör örgütleri tarafından sosyal medyada yürütülen yanlış v kirli bilgilere karşı broşür hazırlandı.

Çalışma ile ilgili olarak BYEGM Muğla İl Müdürü Sezgin Sağun tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından, Türkiye sınırlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla 20 Ocak 2018 tarihinde “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatıldı. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak sürdürülen harekâtta, sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç-gereçler hedef alınıyor. Bölgedeki sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösteriliyor. Ancak, sahada Mehmetçik’le baş edemeyen terör örgütleri mensupları ve destekçileri, sosyal medya hesapları ve yayın organları aracılığıyla, harekâtın amaç ve hedeflerini çarpıtmaya yönelik gerçek dışı mesajlar içeren algı operasyonlarına başvuruyor. Bu amaçla, başka ülkelerde ve farklı zamanlarda gerçekleşen olaylara ilişkin görüntüler harekât kapsamındaymış gibi gösterilerek ülke ve dünya kamuoyu yanıltılmak isteniyor.

Kahraman ordumuzun, büyük bir başarı ve hassasiyetle yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bazı gruplarca sosyal medyada ve yayın organlarında yapılan dezenformasyona karşı Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğümüz önce dezenformasyonu belgeleyen bir broşür, ardından da “Tuzağa Düşme” mesajıyla bir kitapçık hazırlamıştır. Bu kitapçık Türkçe, Arapça, Rusça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Kürtçe olmak üzere 8 dilde yayınlanarak ulusal ve uluslar arası medya kuruluşları ve çalışanlarına iletilmiştir.

Bu kitapçıklar http://www.byegm.gov.tr/turkce/haberler/dezenformasyona-kari-byegmden-yen-atak/124247 web adresinde yayınlanmaktadır.”

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.