BYEGM’De görev değişikliği

Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, Başbakanlık Başmüşaviri ve Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görevine atandı. Bu atamayla Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile BYEGM’nin işlevleri...

BYEGM’De görev değişikliği

Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, Başbakanlık Başmüşaviri ve Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü görevine atandı. Bu atamayla Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile BYEGM’nin işlevleri birleştirilmiş oldu.  Cemalettin Haşimi, yeni görevini Genel Müdürlükte yapılan törenle önceki Genel Müdür Murat Karakaya’dan devraldı.

CEMALETTİN HAŞİMİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Haşimi, Manchester Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Programı'nı, "Trajedi, Siyaset ve Siyasal: Hans J. Morgenthau ve Uluslararası İlişkiler Teorisi" başlıklı teziyle, 'Yüksek Şeref' derecesiyle bitirdi.

Akademik çalışmalarına Johns Hopkins Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Teorisi Programı'nda doktora adayı olarak devam eden Haşimi, 2003-2008 yılları arasında asistanlık yaptığı aynı üniversitede, "Dünyanın Nomos’u: Avrupa-Merkezcilik ve Uluslararası İlişkiler" başlıklı tez çalışmasını sürdürüyor.

Türkiye, Avrupa ve Avrupa Birliği (2011, Meydan Yayıncılık) isimli kitabın editörlüğünü yapan Haşimi’nin uluslararası ilişkiler teorisi, Avrupa-Merkezcilik, siyasal alan ve kimliklerin oluşumu, İslamofobi ve Avrupa Birliği gibi konular üzerine yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmakta.2009'dan beri Başbakanlık Müşaviri olan Cemalettin Haşimi, 11 Eylül 2012'den buyana da Kamu Diplomasisi Koordinatörü olarak görev yapmaktaydı.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.