BYEGM ‘den ‘TUZAĞA DÜŞME’ mesajı

Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bazı gruplarca sosyal medyada ve yayın organlarında yapılan dezenformasyona karşı Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü(BYEGM) önce dezenformasyonu belgeleyen bir broşür,...

BYEGM ‘den    ‘TUZAĞA DÜŞME’ mesajı

Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bazı gruplarca sosyal medyada ve yayın organlarında yapılan dezenformasyona karşı Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü(BYEGM) önce dezenformasyonu belgeleyen bir broşür, ardından da “Tuzağa Düşme” mesajıyla bir kitapçık hazırladı. Bu kitapçık Türkçe, Arapça, Rusça, Farsça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Kürtçe olmak üzere 8 dilde yayınlanarak ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ve çalışanlarına iletildi.

BYEGM Muğla İl Müdürü Sezgin Sağun; “Türkiye sınırlarında ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla 20 Ocak 2018 tarihinde “Zeytin Dalı Harekâtı” başlatıldı. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak sürdürülen harekâtta, sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzi, silah, araç-gereçler hedef alınıyor. Bölgedeki sivil ve masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösteriliyor. Ancak, sahada Mehmetçik’le baş edemeyen terör örgütleri mensupları ve destekçileri, sosyal medya hesapları ve yayın organları aracılığıyla, harekâtın amaç ve hedeflerini çarpıtmaya yönelik gerçek dışı mesajlar içeren algı operasyonlarına başvuruyor. Bu amaçla, başka ülkelerde ve farklı zamanlarda gerçekleşen olaylara ilişkin görüntüler harekât kapsamındaymış gibi gösterilerek ülke ve dünya kamuoyu yanıltılmak isteniyor” dedi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.