Büyükşehir’in çalışmaları değerlendirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 5 dairesinin çalışmalarının değerlendirildiği ve muhtarların da katılım gösterdiği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, seçilmişlerin şikayet etmek gibi bir...

Büyükşehir’in çalışmaları değerlendirildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 5 dairesinin çalışmalarının değerlendirildiği ve muhtarların da katılım gösterdiği toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, seçilmişlerin şikayet etmek gibi bir haklarının ve mazeretlerinin olmadığını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Daire Başkanlığının 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılında yapılacak çalışmalar Menteşe ilçesindeki muhtarlara aktarıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, her ilçeye eşit mesafede hizmet vermeye özen gösterdiklerini belirterek, küçük siyasi hesaplarla toplumun huzursuz edilmemesini istedi.

Menteşe Belediyesi Konakaltı Kültür Merkezi salonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, İlçe Başkanı Erkan Aydın, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve Menşete ilçesindeki muhtarlar katıldı. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyükşehir yasasından sonra mahalle statüsü alan köylere İl Özel İdare döneminden daha hızlı hizmet vermeye özen gösterdiklerini söyledi. Gümüş, Büyükşehir yasasının getirdiği olumsuzlukları bildiklerini, fakat seçilmişler olarak bu olumsuzlukları olumlu yönde kullanarak hizmet vermeye çalıştıklarını açıkladı.

“Hizmet etmekle görevliyiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Büyükşehir yasanının ne olup olmadığı konusunda derslerini çalışarak bu göreve talip olduklarını söyledi. Gürün, “Bu göreve gelirken o görevin yetki ve sorumluluklarını kitabında yazdığı gibi öğrendik, ona göre hazırlık yaptık. Belediye Başkanının şikâyet etme gibi bir pozisyonu olamaz. Muhtarların da seçilmiş olarak şikâyet etme hakkı yok. Sonuçta seçilmişlerin hiç birisinin şikâyet etme gibi bir hakları yok. Ben hizmet üretmekle görevliyim. Bütün görevim süresince bunu uyguladım, şikâyet etmedim, sadece zaman zaman tespitlerde bulundum. Büyükşehir yasası ile ilgili eleştirilerimiz ve önerilerimiz var. Bu eleştiri ve önerilerimizi ilgili makamlara bildirerek nasıl daha iyi yasa olur ve bu yasa ile daha çok nasıl hizmet edebiliriz konusunda önerilerimizi yapıyoruz” dedi.

“Tüm ilçelere eşit ve adil yaklaşıyoruz”

Başkan Gürün Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak sloganlarının ‘Hedefimiz1, Muğla1bir” olduğunu belirterek, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimize eşit ve adil yaklaşıyoruz. Bizim için kırsal ilçelerimiz de, kıyısal ilçelerimizde aynı. Önümüzde 3 yıl var. İyi niyetimizden şüphe etmeden vatandaşlarımıza hizmet vererek başımız dik yürümek zorundayız. Küçük siyasi hesaplarla toplumu huzursuz etmeye hakkımız yok” dedi.

Ülgen: Muhtarlardan 320 talep aldık

Toplantıda MUSKİ, Sağlık İşleri, Tarımsal Hizmetler, Ulaşım ve Fen İşleri Daire Başkanları Menteşe ilçesinde 2015 yılında yapılan yatırımlar ve 2016 hedeflerini içeren sunumlarını slayt eşliğinde yaptı. MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, MUSKİ’nin 2016 yılı bütçesinin 295 milyon TL olduğunu, 531 memur ve 258 işçi kadrosu ile Muğla geneline hizmet verdiklerini açıkladı. Ülgen, 2015 yılında Menteşe ilçesinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verirken, 2016 yılında yapılacak çalışmaları de değerlendirdi. Ülgen, “2015 yılında muhtarlar tarafından Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar masasına daha çok su kesintisi, su patlağı, foseptik çekimi, sel baskınları, alt yapı çalışmaları ile ilgili 320 talepte bulunuldu. Vatandaşlar tarafından ise 35 istek ve talep gelirken bu talep ve isteklerin tamamı çözüme kavuşturuldu” dedi.

Büyükşehir belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, memur, sözleşmeli personel, kadrolu işçi ve hizmet alımı olmak üzere toplam 524 personel ile hizmet verdiklerini söyledi. Koç, evde bakım, hasta nakil, sosyal hizmetler, sosyal yardımlar, haşere ile mücadele, barınak, mezbaha, hayvan pazarı, mezarlık ve cenaze nakil hizmetleri alanlarında hizmet verdiklerini belirtti. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salip Tufan, Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa ve Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç, Menteşe ilçesi ile ilgili 2015 yılında yapılan çalışmalar, 2016 yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.