Büyükşehir “Muhtarlar Masası” birimini kurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde Muhtarlar Masası birimi kuruldu.Muhtarlar Masası Birimi ile muhtarların direk olarak Büyükşehir belediyesi ile irtibata geçmesini sağlamayı...

Büyükşehir “Muhtarlar Masası” birimini kurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde Muhtarlar Masası birimi kuruldu.Muhtarlar Masası Birimi ile muhtarların direk olarak Büyükşehir belediyesi ile irtibata geçmesini sağlamayı ve muhtarlardan gelen dilek, şikayet, önerileri yetki ve sorumluluk alanına göre birimlere iletmeyi hedefliyor.

Muhtarlar Masası birimine bağlanmak isteyen muhtarlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi numarası 444 48 01 çevirdikten sonra sadece “8”i tuşlayarak bu birime ulaşabilecek, istek ve önerilerini bildirebilecek. Muhtarlar Masası da gelen her türlü başvuruyu inceleyip, ilgili birim ya da kurumlarla irtibata geçerek başvurulara çözüm bulup, inceleme sonucunu başvuru sahibine iletecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 30 Mart Yerel seçimlerinden sonra kapatılan beldeler ve köylerin mahalle statüsüne geçmesi ile Muğla ili genelinde 550 muhtarın olduğunu, muhtarlarla Büyükşehir Belediyesi arasında kuvvetli bir iletişimi sağlamak için Muhtarlar Masası Birimi’ni kurduklarını söyledi. Başkan Gürün; “Muğla Büyükşehir statüsüne geçtikten sonra kapatılan beldeler ve köylerden sonra 550 mahalle muhtarımız var. Kapatılan beldeler ile nüfusa göre muhtarlarımızın da sorumluluk alanı genişledi. Vatandaş herhangi bir hizmet eksikliğinde ya da şikayetinde önce muhtara başvurur. Muhtarlarımız bizim için bulundukları mahallelerde Büyükşehir Belediyesi’nin bir yetkilisi, bir görevlisi konumundadır ve bizim için önemlidir. Muhtarlarımızla sağlıklı ve kuvvetli bir iletişim için Muhtarlar Masası Birimi’ni oluşturduk. Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi 444 48 01’i arayan muhtarlarımız daha sonra “8”i tuşlayarak Muhtarlar Masası Birimi’mize ulaşabilecek, istek, dilek ve şikayetini direk olarak iletebilecek.” dedi.

Türkiye’de Çağrı Merkezi, Çözüm Merkezi, Çözüm Masası gibi farklı isimlerde 39 il ve 55 ilçe belediyesinde bu tür hizmetlerin olduğunu söyleyen Başkan Gürün, iletişim çağında vatandaş odaklı hizmet için Çağrı Merkezi, Muhtarlar Masası gibi hizmetlerin Büyükşehir bünyesinde devam edeceğini söyledi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.