BÜYÜKŞEHİR İÇİN ÇINAR İLÇELER İÇİN SERVİ DİKİLDİ

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Osman Gürün Başkanlığı’nda ilk toplantısı gerçekleştirildi. Gürün ve meclis üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i...

BÜYÜKŞEHİR İÇİN ÇINAR İLÇELER İÇİN SERVİ DİKİLDİ

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Osman Gürün Başkanlığı’nda ilk toplantısı gerçekleştirildi. Gürün ve meclis üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ettiler. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi bahçesine Büyükşehir’i temsilen Çınar , ilçe belediyelerini temsilen de birer Servi fidanı dikildi. Ardından da meclis Eski İl Özel İdare Meclis Salonunda ilk kez toplandı.

30 Mart Yerel Seçimlerinden sonra ilk kez oluşan Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün başkanlığından ilk kez toplandı. Toplantı öncesi Gürün ve meclis üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunduktan sonra Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret ettiler.

Ziyaretin ardından Muğla Öğretmenevi’ne geçildi. Burada bir konuşma yapan Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer “Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk toplantısını burada yapmak;  bilgimizi, zamanımızı, mesaimizi verimli bir şekilde paylaşmanın işaretidir. Muğla için bu ilk toplantımıza sevgiyle başladık, sevgiyle devam edecektir. Hepimiz sadece şahıs olarak değil Muğla için, Muğlalı hemşehrilerimiz ve Türkiye için de sorumluluklarımızın bilincinde olmalıyız.” Dedi.

Büyükşehir Belediye Meclis üyesi sıfatıyla sorunlara köklü çözüm üretebilmenin, bilimsel çerçevede değerlendirip doğru kararlar verebilmenin çok büyük sorumluluk gerektirdiğini söyleyen Vali Güvençer konuşmasını şöyle tamamladı: “Sizler seçilmiş bir organın üyelerisiniz. Sizler Muğlalıların tarih içindeki ümitli ve kararlı akışının üyeleri olacaksınız. Bu vilayetin ruhuna nüfuz edeceksiniz. Bu yolculukta akışı yönlendiren ve hedefe götüren sizler olacaksınız. Birlikte yol aldığımız hemşehrilerimizin duygularını, düşüncelerini, hayallerini doğru kavramalıyız. Peşin hükümler yerine stratejik bir çizgi izlemek gerekir. Önce en iyi dileklerimizi, sonra tüm karar organlarımızı daha müreffeh ve huzurlu bir Muğla için Muğlalı hemşehrilerime sizler adına taahhüt ediyorum.”

Seçimlerin çok olgun bir havada, Muğla’ya yakışır biçimde geçtiğini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise: “Bizler tarihte ilk olmanın sorumluluğunu ve heyecanını duyuyoruz. Görevlerimiz bittikten sonra dahi ilkleri yaşayan bizlerin gönül bağı hep sürecektir. İyi niyetle ve hoşgörüyle başladığımız bu dönemi iyi niyet ve hoşgörüyle bitireceğiz. Kamuya hizmet adına sizinle ve kaymakamlarımızla her türlü işbirliğini yapacağız.” dedi.

Buradaki programın ardından Muğla Büyükşehir Belediye Binası önünde Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Çınar, ilçe belediyelerini temsilen de Çınar ağacının etrafına 13 Servi fidanı dikildi. Daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısını Eski İl Özel İdare Meclis Salonunda gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.