Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden ahde vefa

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteceler Günü nedeniyle Menteşe’de görev yapan gazeteciler ile birlikte bir kahvaltı düzenledi. Cemiyet Yönetim, Muğla basınına katkı vermiş ve ışık tutmuş...

Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti’nden ahde vefa

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteceler Günü nedeniyle Menteşe’de görev yapan gazeteciler ile birlikte bir kahvaltı düzenledi. Cemiyet Yönetim, Muğla basınına katkı vermiş ve ışık tutmuş olan duayen gazetecileri de unutmadı. Kahvaltıda Muğla’nın ilklerinden Ünal Türkeş, Erman Şahin, Tufan Doğu, Hüseyin Nizamoğlu, Kazım Tokuç, Rifat Kalakoğlu ve Yavuz Bektaş’a şükran plaketi verildi.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Yönetim Kurulu, il merkezinde görev yapan basın mensuplarıyla birlikte, geçmişte basın sektöründe çalışan ve çalışmaya devam eden duayen gazetecilerle birlikte kahvaltı yaparak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Müco Kahvaltı evinde gerçekleşen kahvaltıya Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Ali Köseoğlu, yerel ve ulusal gazetelerin temsilcileri ile Yeni Muğla Gazetesinin Sahibi Erman Şahin, İlkadım Gazetesi Sahibi Tufan Doğu, Hamle Gazetesi Kurucularından Hüseyin Nizamoğlu, Devrim Gazetesi Başyazarı Ünal Türkeş, Yenigün Gazetesi Yazarı ve uzun yıllar Yeni Asır Gazetesi Temsilciliği yapan Kazım Tokuç, Marmaris Postası Gazetesi sahibi Rifat Kalakoğlu katıldı.

Kahvaltı sonrası günün önemi ile ilgili açıklamada bulunan Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan, “ Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar ve yaptıkları haberler konusunda uzun yıllar hep özgür olma mücadelesi vermişlerdir. Gazeteciler ne yazık ki günümüzde de; yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanabilmektedir. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması için özgürlükçü bir basın yasasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Son dönemde tutuklanan, ancak terör ve darbe girişimi ile ilgisi olmayan meslektaşlarımızın durumu da belirsizliğini korumaktadır. Yaşadığımız süreçte kurunun yanında yaş da yanmamalı, suçlu ile suçsuz birbirinden çok iyi ayrılmalıdır. Terör örgütleriyle ve darbe girişimiyle ilgisi olmayan meslektaşlarımızın serbest bırakılmaları ve tutuksuz yargılanmaları en büyük arzumuzdur.

Ancak günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından 10 Ocak 1961’den daha iyi haklara sahip değildirler. Bu nedenle meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz. Hep tekrarladığımız gibi 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir.

Unutulmamalıdır ki; Basın özgürlüğü ve basın özgürlüğünü de kapsayan ifade özgürlüğü, çağımızda demokratik yaşamın olmazsa olmazıdır. Özgür basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün de en etkili aracıdır. Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür.

10 Ocak Basın Bayramı’nı gerçek anlamıyla kutlayabileceğimiz günlere elbirliğiyle ve en kısa zamanda ulaşmak umuduyla meslektaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunarım.”dedi.

Duayenler unutulmadı

Uzun yıllar Muğla basın sektörüne hizmet veren, yazdıkları yazılar ile Muğla basın camiasına ışık tutan Yeni Muğla Gazetesinin Sahibi Erman Şahin’e, İlkadım Gazetesi Sahibi Tufan Doğu’ya, Hamle Gazetesi Kurucularından Hüseyin Nizamoğlu’na, Devrim Gazetesi Başyazarı Ünal Türkeş’e, Yenigün Gazetesi Yazarı ve uzun yıllar Yeni Asır Gazetesi Temsilciliği yapan Kazım Tokuç’a, Marmaris Postası Gazetesi sahibi Rifat Kalakoğlu’na ve çeşitli gazetelerde spor muhabirliği yapan Yavuz Bektaş’a, Milas’tan Turhan Görgen’e, Bodrum’dan Can Pulak’a, Zeki Özkeskin’e ve Güngör Dalay’a Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği tarafından plaket takdim edildi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.