Büyükşehir, Bilgilendirme Toplantısı yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas ilçesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi genel sekreterlerinin ve bütün daire başkanlarının hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi...

Büyükşehir, Bilgilendirme Toplantısı yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Milas ilçesinde, Muğla Büyükşehir Belediyesi genel sekreterlerinin ve bütün daire başkanlarının hazır bulunduğu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milas Belediyesi işbirliğiyle belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve mahalle muhtarlarının katıldığı geniş katılımlı bilgilendirme toplantısının ilkini Milas ilçesinde gerçekleştirdi.

30 Mart Yerel seçimlerinden sonra büyükşehir olan Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin yetkileri, görevleri, sorumluluk alanları, kuruluş aşamasından itibaren gerçekleştirilen hizmetler ve 5 yıllık görev süresi içinde hayata geçirilecek projelerle ilgili sunumlarla başlayan toplantı daha sonra katılımcıların sorularıyla devam etti. Milas’ta ilki gerçekleştirilen toplantıya büyük ilgi gösteren  muhtarlar, sivil toplum kuruluşları yetkilileri ve vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve yetkililerini Milas’ta gördükleri için mutlu olduklarını söylediler ve belediye ile ilgili sorunlarını direkt olarak daire başkanlarına iletme fırsatı buldukları için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiler.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Milas’ta ilki gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının 30 Mart yerel seçimlerinden sonra büyükşehir statüsüne geçen Muğla’da 6 aylık süre içinde yapılan hizmetler ve yapılacak projelerin bir sunumu olduğunu, bütün ilçelere hizmet nasıl gidiyorsa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları’nın da gelerek vatandaşların istek ve taleplerini dinleyeceğini söyledi.  Başkan Gürün; “Yerel seçimlerden sonra yedinci ayın içerisindeyiz. Bu süre içinde Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarımız, yapacaklarımız, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin görevleri, kurulan birimlerimiz gibi konuları sizlerle paylaşma ihtiyacı duyduk ve kafalardaki soru işaretlerini azaltmak için sizlerle birlikteyiz. Amacımız, 15 ayrı birimimiz ve daire başkanlarımız ile sizlere daire başkanlığının kuruluş şeması, görev alanı, yaptığı işler ve 2015 yılında yapmayı düşündüklerini bütün il geneli için genel hatlarıyla aktarmak.” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Büyükşehir statüsüne geçen Muğla’da belediye hizmetleri anlamında Büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında bir paylaşım olduğunu, vatandaşların bu tür toplantılarla belediyelerin görev ve sorumluluklarını daha iyi anlayacaklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bilgilendirme toplantısı için teşekkür eden Muhammet Tokat, ilçe belediyelerin Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde vatandaşa hizmet edeceğini söyledi.

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.