Büyükler KİRLETTİ Küçükler TEMİZLEDİ

Bodrum Deniz Temiz Derneği TURMEPA tarafından Bitez Sahilinde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte çok sayıda ilkokul öğrencisi çevre duyarlılığını arttırmak adına çöp topladı.Akdeniz'in kirliliğine dikkat...

Büyükler KİRLETTİ Küçükler TEMİZLEDİ

Bodrum Deniz Temiz Derneği TURMEPA tarafından Bitez Sahilinde kıyı temizliği etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte çok sayıda ilkokul öğrencisi çevre duyarlılığını arttırmak adına çöp topladı.

Akdeniz'in kirliliğine dikkat çekmek amacıyla dünyada eş zamanlı gerçekleştirilen Akdeniz'i Temiz Tutalım kampanyasının ( Clean up the Med ) bir ayağı da Bodrum'da gerçekleştirildi. Bodrum Deniz Temiz Derneği TURMEPA tarafından çevre duyarlılığını arttırmak için organize edilen etkinliğe katılan TED Bodrum Koleji’nden 70’e yakın ilkokul 2’inci sınıf öğrencisi öğretmenleriyle birlikte kıyı temizliği yaptı. Eldivenlerini takan öğrenciler işbirliği içerisinde kendilerine verilen torbalara büyüklerinin attığı çöpleri doldurdu. Yaklaşık 2 saat süren kıyı temizliğinde öğrenciler çevre temizliği adına önemli mesajlar verdiler.

Etkinlik hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Bodrum Deniz Temiz Derneği TURMEPA yetkililerinden Ethem Güzelgün, şunları söyledi: “Geleceğe temiz denizler bırakmak amacıyla TED Koleji öğrencileriyle birlikte farkındalık ve bilinç yaratmak adına bir sahil temizliği yapıyoruz. Akdeniz kıyısındaki 21 ülkede eşzamanlı olarak “Legambiente” denen sivil toplum kuruluşu, Türkiye’de ve Bodrum’da da TURMEPA’nın organizesinde Temiz Tutalım kampanyasının ( Clean up the Med ) etkinliğini gerçekleştirmiş bulunuyoruz”

Çöplerin toplanmasından sonraki işlemlerden de bahseden Güzelgün açıklamasını şöyle noktaladı: “Çöpler toplandıktan sonra içindeki atıkların cinslerine göre formlar dolduracağız. Bu veriler “Legambiente” başta olmak üzere denizlerle ilgili olan uluslar arası sivil toplum kuruluşlarına gönderilecek. Orada bu veriler denizlerin daha temiz tutulması için alınacak önlemlerde kullanılacak”

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.