Bugün Madencilerin günü

4 Aralık Dünya Madenciler Günü bugün bütün ülke genelinde ve Muğla’da sendikalar ve işyerlerinden kutlanacak.Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Osman...

Bugün Madencilerin günü

4 Aralık Dünya Madenciler Günü bugün bütün ülke genelinde ve Muğla’da sendikalar ve işyerlerinden kutlanacak.

Dünya Madenciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Maden-İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şubesi Başkanı Osman İlhan, “Yaşadığımız maden faciaları, bu günün bir kutlamadan çok hayatını kaybeden maden işçilerimizi anma, geride kalan işçilerimizin sıkıntılarını dile getirme günü halini almıştır. Defalarca yaptığımız uyarılara rağmen, maden sektörü başta olmak üzere tüm tehlikeli iş kollarında gerekli tedbirlerin zamanının da alınmaması ve iş güvenliği konusunda yaptırımların caydırıcı bir şekilde hayata geçirilmemesi bu faciaların yaşanmasındaki en büyük etkendir.

Son yıllardaki büyük madencilik kazalarına bakıldığında, neredeyse tümünün özel maden ocaklarında yaşandığı gün yüzüne çıkmıştır. Maalesef Ermenek’te, Elbistan’da, Siirt’te Soma’da, Şırnak’ta vs. yaşananlar aynı Maden faciaları ve yüzlerce yaşamanı kaybeden maden emekçileri, yüzlerce yetim çocuk, yüzlerce gözü yaşlı aileler. Özelleştirmelerle birlikte Ülkemizde, İlimizde sendikalaşma azalıp güvencesizlik arttıkça kaygılarımız artmaktadır.

Dünyada yaşamın sürdürülebilmesi için aklımıza gelebilecek her şey, olmazsa olmaz temel ihtiyaçlarımızın hemen hemen tamamı yeraltından çıkarılan madenlerden karşılanmaktadır.” Dedi.

“ Ülkemiz maden kazalarında Avrupa’da ilk sırada”

Türkiye’nin ve Muğla’nın maden yatakları açısından zengin olduğunu ve Türkiye’nin maden kazaları açısından Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığını hatırlatan İlhan şunları söyledi: “Ülkemiz, İlimiz yeraltı maden kaynaklarımız bakımından oldukça zengin bir potansiyele sahiptir. İnsanlığın ve medeniyetin ihtiyacını karşılamaya yönelik kullanılan madenlerin yer altından ve yer üstünden çıkarılması oldukça zor ve tehlikelidir. Maden kazası istatistiklerinde ülkemiz hala Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıradadır. Bu tablonun bir an önce değişmesi, yerin altında ve üstünde adeta ölüm-kalım mücadelesi vererek, ailelerinin geçimini sağlayan binlerce madencimizin yaşamlarının ve çalışma şartlarının güvence altına alınması gerekmektedir. Madenler Ülkemiz için çok önemli olmakla birlikte canımız-insanımız çalışan maden emekçilerimiz de bizim için en büyük değerimizdir. Bu sebeple Madenlerde Taşeron usulü ve Sendikasız çalışma üretim yöntemleri yasaklanmalıdır.

4 aralık Dünya Madenciler Günümüzü daha güzel duygularla ve daha güzel ortamlarda kutlayacağımız günlerin geleceği umudu ile; Madenlerde meydana gelen maden facialarının, göz göre göre gelen iş cinayetlerinin ülkemizde bir daha yaşanmaması ve madencilerin kaderlerinin fıtrat olmaması dileklerimizle başta Maden kazalarında yaşamlarını yitiren maden şehitlerimize, vatan uğruna canını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan Rahmet, Yakınlarına Baş Sağlığı Dileriz. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Yönetim Kurulu adına tüm Maden Emekçilerinin ‘Madenciler Günün kutlarım. “

Bu haber toplam 228 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.