Bu ellere, hangi ellerle kurşun sıkıyorsunuz?!!

Savaşta ve barışta, dost düşman ayırt etmeden içindeki merhamet ve şefkati bir kez daha ortaya çıkaran Mehmetçik yine insanlık dersi verdi. Yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışan mülteciler, içinde bulundukların...

Bu ellere, hangi ellerle kurşun sıkıyorsunuz?!!

Savaşta ve barışta, dost düşman ayırt etmeden içindeki merhamet ve şefkati bir kez daha ortaya çıkaran Mehmetçik yine insanlık dersi verdi. Yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışan mülteciler, içinde bulundukların aracın sahibinin jandarma kontrolünü görmesinin ardından mültecileri bırakarak kaçtı.

17 Irak uyruklu mülteciyi yakalayan jandarma ekipleri , mültecilere Mehmetçiğe yakışır bir merhametle yaklaştı. Mehmetçikler çocuklara da sevgiyle yaklaşarak elleriyle bisküvi ve meyve suları dağıttı.

Mehmetçik yine şefkat elini uzattı yine insanlık dersi verdi. Savaşta ve barışta, dost düşman ayırt etmeden herkese şefkatle yaklaşan ve elini uzatan Türk Askeri Ula ilçesi Karabörtlen mahallesinde bir kez daha herkese insanlık dersi verdi. Yasa dışı yıllardan Yunan adalarına geçmeye çalışan bir grup Iraklı, bindiklerin aracın sahibinin kendilerini bırakıp kaçmaları sonucu jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Marmaris’ten bir minibüse 37 kişilik sığınmacıyı bindiren şoför, Karabörtlen Jandarmasının yol kontrolüne takılınca sığınmacıları bırakıp kaçtı. Mehmetçik göçmenler arasında bulunan çocuklara elleriyle bisküvi ve meyve suları dağıttı. Mehmetçik, marketten kendi paraları ile aldıkları bisküvi ve meyve sularını çocuklara dağıtırken, barut, kan ve gözyaşı dolu bir coğrafyadan korku ile kaçak çocukların gözlerindeki mutluluk ifadesi görülmeye değerdi.

Marmaris’ten 34 DL 6579 plakalı bir araca 20 Suriye ve 17 Irak uyruklu sığınmacıyı Köyceğiz istikametine taşıyan araç sürücüsü yolda Karabörtlen Jandarmasının yol kontrolünüz görünce aracını durdurarak sığınmacıları bırakıp kaçtı. Jandarma ekipleri araçta yaptıkları incelemede 17 ırak ve 20 Suriyeli sığınmacıyı Ula İlçe Jandarma Komutanlığına getirdi. Sığınmacılardan 9’u çocuk 10’u kadın toplam 37 kişi geceyi Ula İlçe Jandarma Karakol Komutanlığında geçirdi. Jandarma tarafından sığınmacılara yiyecek ve içecek yardımı yapılırken, 17 Irak uyruklu sığınmacı tekrar Marmaris’e gönderildi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.