Bozacı’dan seçim değerlendirmesi

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belkız Bozacı, yaptığı açıklamada “Kadınların bu seçimde de çok çalıştığını ama çalıştıkları ölçüde bir yere gelemediklerini” söyledi.CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belkız...

Bozacı’dan seçim değerlendirmesi

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belkız Bozacı, yaptığı açıklamada “Kadınların bu seçimde de çok çalıştığını ama çalıştıkları ölçüde bir yere gelemediklerini” söyledi.

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belkız Bozacı, yaptığı açıklamada kadınların “Bu seçimde de yine bir yere gelemediklerini ve Büyük Şehirde CHP’den hiç kadın meclis üyesinin olmadığını” söyledi.

Parti binasında gerçekleşen İl Kadın Kolları danışma toplantısına kadın kolları üyeleri ve çok sayıda partili kadın katıldı.

Muğla özelinde başarılı bir seçim sonucu aldıklarını ifade eden CHP Kadın Kolları İl Başkanı Belkız Bozacı, her zaman olduğu gibi bu seçimlerde de kadınlarımız çok çalıştılar. Ama çalıştıkları ölçüde  bir yere gelemediler. Büyük Şehirde hiç kadın meclis üyemiz yok” dedi.

13 ilçede seçilen CHP’li kadın meclis üyesi sayılarını veren Bozacı; “ Menteşe’de 2, Yatağan’da 2, Milas’ta 6, Bodrum’da 4, Kavaklıdere’de 0, Ula’da 1, Marmaris’te 3, Datça’da 2, Köyceğiz’de 1, Ortaca’da 1, Dalaman’da 2, Fethiye’de 3 ve Seydikemer’de 0 olduğunu belirtti.

Bozacı; “Bizler anayız. 2013 yılında Türkiye’de 633 çocuğun yaşam hakkı ellerinden alındı. Bu çocuklardan başka kadın şiddeti de artarak sürdü. Her gün basından kadın cinayetleri okumak olağan duruma geldi. Demek ki bu durumdan yararlanan iktidar mensuplarının en çok zarar verdiği kesimde kadınlar olmuştur. Tablo böyle iken birbirimizle dayanışma içinde olmalıyız. Birbirimizi sevmeliyiz. Birbirimizi ötekileştirmeyelim. Seçilen arkadaşları kutluyorum onların daha iyi yerlere gelmesini arzu ediyorum. Geleceğimiz için, Cumhuriyetimiz için, Laiklik için daha çok çalışıp Atatürk ilkelerine ve devrimlerine sarılmalıyız” diye konuştu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.