Boru hattı patladı, kavşak Venedik’e döndü

Bodrum’a içme suyu taşıyan ana isale hattında meydana gelen patlama sonucu yollar göle döndü. Bazı araçların sular altında kaldığı su baskınında ardı ardına kazalar yaşandı.Bodrum’da geçtiğimiz yıl sık sık yaşanan...

Boru hattı patladı, kavşak Venedik’e döndü

Bodrum’a içme suyu taşıyan ana isale hattında meydana gelen patlama sonucu yollar göle döndü. Bazı araçların sular altında kaldığı su baskınında ardı ardına kazalar yaşandı.

Bodrum’da geçtiğimiz yıl sık sık yaşanan patlamalar nedeniyle bölgede DSİ tarafından yeni bir isale hattı döşenmişti. Ancak Torba kavşağındaki özel mülk içinde kalan bir bölüm yasal gerekçeler nedeniyle yenilenememişti. İşte tam o noktada bugün büyük bir patlama yaşandı. Trafik akışının en yoğun olduğu Bodrum girişindeki Torba Kavşağında yaşanan su borusunun patlamasıyla akan sular nedeniyle birçok araç sular altında kaldı. Aynı anda yoldan geçmekte olan bazı araçlarda maddi hasarlı trafik kazasına karıştı.

Patlamadan çevredeki bir iş yeri de nasibini aldı. Patlamanın meydana geldiği yerde derin bir çukur açıldı. Yol taş ve moloz yığınıyla doldu. Bölgeye sevk edilen ekipler bir taraftan yolu açma çalışmaları ile uğraşırken bir taraftan da kazaya karışan vatandaşların tepkisi ile karşılaştı.

Patlama nedeniyle Bodrum-Milas karayolunda trafik uzun süre kontrollü sağlanırken uzun kuyruklar oluştu.

MUSKİ’den açıklama

Olayın ardından MUSKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “Bodrum ilçesinin Torba kavşağı üzerinde geçtiğimiz yıllarda Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yapımı tamamlanan ve Yarımada’nın tamamını besleyen içme suyu hattında patlak meydana gelmiştir. Patlağın meydana geldiği isale hattına kadar bazı bölgelerde hat yenileme çalışmaları tamamlanmış olup birçok noktada ise eski hatların kullanımına devam edilmektedir.

Torba kavşağını üzerinde Özel mülkiyet alanı içerisinden geçen ve patlağın meydana geldiği ana isale hattı DSİ tarafından yenilme çalışmalarının yapılmadığı bölgelerden biridir. Saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlak sonucunda Güvercinlik İçmesuyu Arıtma Tesisi kapasite aşımı meydana gelmemesi için kademeli olarak kapatılmıştır. Patlama ile birlikte birçok araç sular altında kalmış ve maddi hasar oluşmuştur. Patlağın meydana geldiği bölgeye MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından iş makine ve personel takviyesi yapılmıştır.

Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na, İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na ve muhtelif araç desteğiyle yardımcı olan Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ederiz.”

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.