“Borsa, ürünlerin değeri için önemli”

Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökmen, Meclis Başkanı Mehmet Merpez ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Muğla’da Ticaret Borsası’nın öneminin...

“Borsa, ürünlerin değeri için önemli”

Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökmen, Meclis Başkanı Mehmet Merpez ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Muğla Valisi Amir Çiçek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Muğla’da Ticaret Borsası’nın öneminin tartışılamayacağını söyleyen Vali Çiçek: “Tarım ürünlerinin daha iyi olabilmesi açısından üretilen ürünlerin borsasının olması çok önemli. Eğer ürünlerin borsası olmazsa, alım satım işlemlerinde ürünlere gerçek değerinin altında fiyat sunulur. Bu nedenle hak ettiğini alamayan üretici üretimden vazgeçer” ifadelerini kullandı.

Muğla’da turizm gelirlerinin yanı sıra tarımsal faaliyetlerden de önemli bir gelir elde edildiğini belirten Vali Çiçek: “Tarım gelirlerinin daha iyi olması için altyapı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının olması gerekiyor. Bal, seracılık, zeytin, zeytinyağı, narenciye, balık, hububat gibi pek çok tarımsal üründe borsa faaliyetlerini çalıştırmadığımız takdirde üreticilerimiz zarar görür. Ürünlerin değerlendirilmesi, pazarlanması, gerçek değerinin, kalitesinin ortaya çıkması açısından borsanın büyük bir önemi var” dedi.

Borsanın amacının üreticiden tüketiciye ürünlerin kaliteli olarak ulaştırılması olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Gökmen ise konuşmasında şunları söyledi:

“Borsamız 2002 yılında kuruldu. Kurulduğumuzdan günden beri sektörle ilgili çok çalışma yaptık. Özellikle bal, süt ve zeytinyağı sektörü ile ilgili yatırım yapacak üyelerimiz için Ar-Ge çalışması yaparak onlara önder olmaya çalıştık. Muğla’mızda tarım sektörünün önünü açmaya çalışıyoruz.  Diğer yandan Bal Borsası’nı da kurduk.  GEKA’dan ve Dünya Bankası’ndan destek alınması için üyelerimize yardımcı oluyoruz. Yatırım yapmak isteyen üyelerimize destek veriyoruz.”

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.