Boğaziçi-Dörttepe Kooperatifi dönüşüme katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesinin “Ulaşımda Dönüşüm” projesine kooperatifler katılımlarını sürdürüyor.Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile...

Boğaziçi-Dörttepe Kooperatifi dönüşüme katıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesinin “Ulaşımda Dönüşüm” projesine kooperatifler katılımlarını sürdürüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde çağdaş yönetim ve görev anlayışı ile Muğla İlindeki ulaşım hizmetlerini insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmek üzere faaliyet alanı ile ilgili kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunan Toplu Kara Taşıma Şube Müdürlüğü, Muğla İlinin mekânsal, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ulaşım ihtiyaç ve talepleri ile sürdürülebilir gelişmeleri dikkate alarak Muğla için çalışmalarına devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.05.2015 tarihli ve 169 sayılı kararı ile özel taşımacılık statüsündeki kooperatif, birlik ve köy statülü araçların “Özel Toplu Taşıma Aracı” statüsüne dönüşümü Ulaşım Ana Planı kapsamında değerlendirilmiş, mevcut taşıma sisteminin Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne kavuşturulma, engelli erişimli ve ayakta yolcu taşıma kapasiteli araçlar ile değiştirilme ve hizmet alanının genişletilmesi amaçlanmıştır.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalar sonucunda S.S. 109 No'lu Boğaziçi-Dörttepe Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi 18 üyesiyle Özel Toplu Taşıma Aracı statüsüne kavuşarak; Çamlık Sitesi-Milas ve Boğaziçi-Bodrum güzergahlarında 01 Aralık 2016 tarihi itibariyle faaliyetine başladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı H. Alper Kolukısa konu hakkında, dönüşüme katılan minibüs kooperatiflerinin, çağın gereklerine uygun taşımacılık anlayışının farkına vardıklarını, taşımacılığın sadece koltuk kiralama işi olmadığını bunun aynı zamanda kamusal bir hizmet olduğunu gördüklerini, bu yönde çalışmalarının da devam edeceğini belirtti.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.