Bodrum’un başkanları toplandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni yanı sıra Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Anılarla Bodrum Sohbetleri Çalışma Grubu tarafından "Bodrum'un Seçilmiş Belediye...

Bodrum’un başkanları toplandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çelenk sunma töreni yanı sıra Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Anılarla Bodrum Sohbetleri Çalışma Grubu tarafından "Bodrum'un Seçilmiş Belediye Başkanları-1” adlı etkinlik düzenlendi.

Bodrum Belediyesi ve Yaşasın Cumhuriyet Bodrum Platformu tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yıl dönümü nedeniyle 27 – 31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinliklerle Bodrum genelinde Cumhuriyet coşkusu yaşanmaya devam ediyor. Etkinliğin ikinci günü, Bodrum’daki çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından Belediye Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri, Bodrum Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile siyasi parti başkanları ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından törene katılanlar, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu.

Törenin ardından Trafo Bodrum Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları "Anılarla Bodrum Sohbetleri" çalışma grubunun hazırladığı "Bodrum'un Seçilmiş Belediye Başkanları-1" söyleşisi düzenlendi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eski dönem Bodrum Belediye Başkanlarından Mazlum Ağan ve Cevat Bilkiç ile geçmiş yıllarda Bodrum Belediyesi'nde görev yapmış meclis üyelerinden Mustafa Danacı, Ethem Demiröz, Yücel Ziylan, Ali İhsan Yücel, Mehmet Pay ve Nilgün Cangır konuşmacı olarak katıldı.

Birey olma, bir vatan toprağına ait olma, seçme ve seçilme hakkı sağlayan, bizi bir ulus yapan Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak sözlerine başlamak istediğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “. Bodrum'un hiçbir zaman kolay bir günü, kolay geçen yılları olmamıştır. Hep bir mücadeledir Bodrum. Şöyle bir baktığımızda gerçekten ben Ortakent'te enerji hatlarının 1978 yılında geldiğine şahidim. Bir tane doktorun bütün Bodrum Yarımadası'na baktığına şahidim ve bir tane ebenin bütün yarımadaya baktığına şahidim. Okulun ne kadar kıymetli olduğunu; doktorun, hastanenin, elektriğin, suyun, yolun ne kadar kıymetli olduğunu bilen bir insanım. Ve hiç kimse de kusura bakmasın. Bodrum bu günlere geldiyse 24 saatte değil, bir günden 1 saat ödünç alarak getirdik Bodrum’u bu günlere. Hiçbir zaman mazeret üretmedik; yolumuz yok, suyumuz yok, elektriğimiz yok, demedik. Hep çalıştık. Biz de sırtımızda Göktepe Dağı'na akü taşıyarak televizyon seyrettik ama bunları kimsenin önüne koymadık ve işte bugün bir dünya şehri yaratıldıysa; işte burada yaş ortalamasının yüksek olduğu büyüklerimiz ve inanarak seçilen arkadaşlarımızın yapmış olduğu çalışmalarla bugüne geldik. Onun için ben gerçekten Bodrum'a vefa borcu olan bir başkanınızım. İki türlü vefa borcum var sizlere: Bir; Bodrum'u bugünlere getirdiğiniz için, iki; demokrasi diyoruz, seçme seçilme hakkı diyoruz ama seçme ve seçilme hakkını gasp edip de kodese tıktıklarında bana sahip çıktığınız o günleri de asla unutmuyorum. Onun için de bir borcum da ondan var sizlere çünkü sizler demokrasiye inanan, seçilmişe inanan; Bodrum Türkiye'nin kültür seviyesinin en yüksek olduğu bir bölgedir ve bununla da gurur duyuyorum, sizlerle gurur duyuyorum. Yapılan anketlerde 1960'lı yıllarda Türkiye'de en fazla okur yazar oranın da bizim bölgemizde olması da büyük bir sevinçtir bizim için.

Belediyenin bütün imkanları "Anılarla Bodrum"a açıktır çünkü onlar bizim, bizden sonraki nesillere ışık tutacak en güzel anıları derleyip toparlamaktadır. Her şey onların emirlerindedir; Bodrum Belediye Başkanı olarak bunun sözünü bir kez daha veriyorum ve hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." Dedi.

Başkan Kocadon'un ardından Bodrum Belediyesinin eski dönem belediye başkanları ile eski dönem meclis üyeleri de birer konuşma yaparak yaşadıkları anıları katılımcılarla paylaştı.

Cumhuriyet bayramı etkinliklerinin ikinci günü, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde “Cumhuriyetten Önce” adlı barkovizyon gösterimi ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okunmasının ardından akşam saat 20.00’de AKDER (Akyarlar Derneği) tarafından verilen Türk Müziği Konseri ile devam etti.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.