Bodrum Tırı Bodrum’a döndü

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ı, 30 ilde tanıtım çalışmaları yaptıktan sonra Bodrum’a döndü. Çalışmanın ardından ise basın toplantısı gerçekleştirildi.Bodrum Kaymakamlığı’nın himayesinde, Bodrum Tanıtma Vakfı ve...

Bodrum Tırı Bodrum’a döndü

Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ı, 30 ilde tanıtım çalışmaları yaptıktan sonra Bodrum’a döndü. Çalışmanın ardından ise basın toplantısı gerçekleştirildi.

Bodrum Kaymakamlığı’nın himayesinde, Bodrum Tanıtma Vakfı ve Bodrum Belediyesi’nin öncülüğünde “Bodrum Sizi Çağırıyor” sloganıyla başlatılan projeye, Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, Bodrum Otelciler Derneği (BODER), Bodrum Denizciler Derneği, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu destek verdi.

Basın toplantısında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Ummahan Yurt, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, Özay Kartal ile Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ı Koordinatörü Fikret Hıdır basın mensuplarına bilgiler verdi.

Toplantıda Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ı Koordinatörü Fikret Hıdır, TIR ile ilgili bilgilendirmeler yaparak 2 ay boyunca tanıtım çalışmalarının yaklaşık 8 bin km yol kat edilerek sürdüğünü ifade etti. Binlerce kişiye Bodrum’u anlattıklarının altını çizen Hıdır, her bölgede beğeniyle karşılandıklarını ve iç turizmin canlanması için güçlü bir çalışma olduğunu sözlerine ekledi.

Fikret Hıdır, daha sonra ekipte yer alan Kenan Akgün, İlknur Özsezgin, Süleyman Uzman ve Okan Altıok'u davet ederek harcadıkları emek için teşekkür etti.

TIR'ın yol hikâyesinin anlatıldığı videonun izlenmesinin ardından ise sırayla STK temsilcileri konuşma yaptı.

TÜRSAB Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, Bodrum’un güzel bir çalışmaya imza attığını belirterek, “Çok teşekkürler. Ben sadece şunu eklemek isterim. Bodrum ülkemizin içinde bulunduğu şu zor koşullarda aynı anda birkaç şeyi başardı. Kimimiz az kimimiz çok birleşmeyi başardık. Bunun bu koşulda olması bana göre çok daha önemli ve Başkanımıza teşekkür ediyorum. Cesaretle girdi devam etti. Tüm katılanlara özellikle tanıtım ekibimize çok teşekkür ediyoruz. Umarım başka imecelerde yine hep birlikte oluruz.” şeklinde konuştu.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ise bu çalışmada emeği olanlara teşekkür ederek, “Özellikle bu çalışmada bize destek olan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetim kuruluna ve üyelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, Bodrum’un iç turizmi canlandırması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Değerli arkadaşlar, öncelikle biz tabii perdenin ön yüzündeyiz bir de perdenin arkasında gerçek kahramanlar var, biraz önce Fikret’in saydığı gibi. Bu bir inanma meselesi. Tabii burada inanma meselesi derken gerçekten biz, hiçbir zaman dar alanda kısa paslaşmalar yapmadık, top çevirmedik. Çünkü gerçekten Bodrum’un iç turizmi hareketlendirmesi lazım çünkü bizim çok büyük bir rakibimiz var iç turizmde Antalya. Bizim, bunun dışında bir rakibimiz yok çünkü Antalya yurt dışını kapattığı anda en büyük turizmi iç turizme yapıyor.

“Anadolu’yu davet ediyoruz”

Bizim yapmış olduğumuz bu çalışma esasında bizim, Anadolu’ya çıkardığımız bir davetiye. Çünkü Anadolu halkı biraz da Fikret Bey’in dediği gibi bizi hiç yalnız bırakmadı. Gittiğimiz her yerde misafirperverce karşılandık. Tabi bunun altında yatan neden nedir? Anadolu halkı da Bodrum’a geldiğinde aynı şekilde sevgi ve saygıyı görüyor. Bizde işte bu sevgi ve saygının hep devam etmesi lazım. Onun için ben, gerçekten bu projede emeği geçen, bu projeyi destekleyen Bodrum’un bütün sivil toplum örgütlerine, başkanlarına ve hiçbir art niyet düşünmeden el ele tutuşan, Bodrum’un birlik ve beraberliğini bütün Anadolu’ya yayan değerli Bodrum halkına ve özellikle turizmci arkadaşlarıma bir defa daha teşekkür etmek istiyorum.” Dedi.

20 Mart - 21 Mayıs tarihleri arasında Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ı; Aydın, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Bartın, Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Hatay, Adana, Mersin, Kayseri, Ankara, Konya, Antalya ve Denizli olmak üzere 30 ili gezerek her ilde önemli noktalarda konakladı. Oradaki vatandaşlara Bodrum’un eşsiz özelliklerini anlatarak, insanları ilk ağızdan Bodrum’a davet etti. 7 bin 898 km yol kat eden Eşsiz Bodrum Tanıtım TIR’ı ile Bodrum, tanıtım çalışmaları ile 622 bin 460 dolar reklam eşdeğerini elde etti. Basında yer alarak 4 milyon 960 bin 268 kişiye ulaştı. Ayrıca sosyal medya hesaplarında da toplam 800 bin erişime ulaşarak da Bodrum’un güzelliklerini anlattı.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.